Koen Wauters grote winnaar op TMF Awards

Op vrijdavond vond in de Antwerpse danstempel Zillion de eerste editie van de TMF Awards plaats. TMF-kijkers konden al wekenlang stemmen op een van de genomineerde artiesten of groepen. Voor eigen land vielen er geen echte verrassingen te noteren, behalve dan misschien de uitverkiezing van Sarah Bettens van K's Choice als beste zangeres. Koen Wauters werd zoals verwacht beste zanger, terwijl zijn groep Clouseau als beste popgroep in de prijzen viel.

S.V.D.

BR>Verder kwamen als winnaars uit de TMF-bus: Soulwax (beste rockgroep en videoclip), Praga Khan (beste live-act), Hof Van Commerce (beste rap-act), Milk Inc. (beste dance-act), Mackenzie feat. Jessy (beste album), Nunca (beste single) en Eden (meestbelovende band). Internationaal maakte vooral The Offspring brokken met awards voor hun album

Americana

en hun live-prestaties. Will Smith haalde ook twee trofeetjes binnen, een voor de videoclip van

Wild Wild West

en een als beste rap-act. Maar ook Britney Spears, Robbie Williams, Steps, U2, Vengaboys, Sasha en Westlife gingen niet met lege handen naar huis. Het spektakel werd muzikaal ondersteund door onder andere Simply Red, Zita Swoon, Scooter en Eden.