Wall Street houdt stijgende lijn vast

De effectenbeurs in New York schuurde woensdag opnieuw 'verlekkerd' aan tegen de meevallende inflatieberichten en gunstige kwartaalcijfers van een aantal grote ondernemingen. Dat resulteerde in forse winst. De Dow-Jonesindex steeg met 187,43 punten (1,84 procent) op 10.392,36 punten.

Belga

BR>Vooral de dinsdag nabeurs gepubliceerde kwartaalcijfers van Microsoft, het grootste softwareconcern ter wereld, deden woensdag hun werk. De cijfers waren beter dan analisten hadden verwacht en het concern liet zich bovendien optimistisch uit over het volgende kwartaal.

Wall Street liet zich dit goede nieuws van de softwaregigant welgevallen. En ook de Nasdaq-index, waarachter veel technologiefondsen zitten, profiteerde hiervan als vanzelfsprekend. Na een paar dagen in mineur te hebben gezeten maakte de hightech-graadmeter woensdag een forse winstsprong met 99,94 punten (3,27 pc) naar 2.788,12.

Onder de winnaars zaten veel higtech-zwaargewichten als IBM, Hewlettt-Packerd, Intel, Apple en uiteraard Microsoft zelf. Zelfs computerfabrikant Dell, die maandag waarschuwde voor een lagere winst in het komende kwartaal en dinsdag een koersdaling voor de kiezen kreeg, zat weer in de plus. Op de valutamarkt in New York ging de koers van de euro omlaag. Aan het eind van de handel werd hij 1,0747 dollar genoteerd.

Nu in het nieuws