SPST Jeugdbasket 25

Basketbal

J.V.A.

BR>

Oxaco 54

Antwerpse 47

Provinciale kadetten

BOECHOUT -

De topper bij de provinciale kadetten werd door twee onvolledige ploegen aangevat. Bij Antwerpse ontbrak sleutelstuk Dave Van den Brande, met de school op buitenlandse reis en bij Oxaco zaten twee geblesseerden in burger op de bank: Verreth en Tom Van Genechten. Toch werd het een aantrekkelijke partij waarin de bezoekers onder impuls van hun sterpspeler en topsportschoolvedette Michaël Krikemans voor de rust hun wil oplegden, mede door een zwak shotpercentage van de Boechoutse leiders. Rust 21-25.

Coach Van Loon herschike en plaatste Ken Vinck op Krikemans. Die deed dat perfect. Het werd zijn levensmatch, want buiten een uitstekende verdediging bracht hij ook aanvallend zijn steentje bij. Foutenlast noopte het slechts met zeven man spelend Oxaco nog tot voorzichtigheid, maar wanneer Cardinaels een reeks driepunters afvuurde, was de thuiploeg definitief vertrokken. Zo behoudt ze haar ongeslagen statuut. Spijtige incidenten met ouders en supporters ontsieren nog het wedstrijdeinde. Jammer, want op het terrein was er geen vuiltje aan de lucht.

OXACO:

Tim Van Loon 5, Kris Terhart 4, Karel Cardinaels 19, Ken Vinck 15, Stephane Doyen 9, Thomas Keyzer 5, Philip Desmet.

ANTWERPSE:

Glenn Schepens 9, Glenn Heyninck, Sander Wegge 2 Dennis Geussens 4, Michaël Krikemans 16, Billy Joossens 4, Ken Muys 16.

Nu in het nieuws