Kapelse klasse overtroeft Edegemse inzet

Volleybal

M.B.

BR>

Jong Edegem 2

VC Kapellen 3

Gewestelijke scholieren

EDEGEM -

Een bij momenten zwierig combinerend Kapellen had bijna twee uur nodig om een enthousiast, maar vrij stereotiep spelend Edegem met 3-2 opzij te zetten. Vooral de kleine, toch wel erg lage turnzaal speelde de bezoekers meermaals parten.

De grensjongens toonden onmiddellijk hun technisch meesterschap en via enkele gerichte opslagen namen zij de wedstrijd in handen. Edegem maakte echter handig gebruik van het thuisvoordeel en klampte aan tot 10-10. De bezoekers bleven echter consequent hun aanvalsconcept uitproberen en wisten na vijf setballen de eerste set zegevierend af te sluiten: 12-15.

De bezoekende scholieren verhoogden de opslagdruk, zochten steevast de snelle middenaanval op en klopten een 1-7 kloof op het bord. Toch kon de thuisploeg, meer op wilskracht dan op kunde, nog terugkeren tot 7-8. Dan was het plaatselijke liedje uit en mepten de stevige Kapelse aanvallers de set simpel uit: 7-15.

Tijdens de derde set vierden de bezoekers even de teugels en onder impuls van een alom scorende Van Kerckhoven sloeg de thuisploeg een 9-4 kloof.De bezoekende receptionisten gingen iets te makkelijk in de fout en via enkele te vermijden Kapelse netfouten kreeg de thuisploeg de setwinst in de schoot geworpen: 15-6.

Deze onverwachte setwinst gaf de thuisspelers vleugels en gedragen door een enthousiast publiek smeerden de plaatselijken de bezoekers een zware 15-2 setnederlaag aan.

Een herschikt Kapels zestal reageerde gevat en dankzij een bijna perfecte receptie was het voor de bezoekende spelverdeler een koud kunstje om zijn aanvallers de kans te geven deze vijfde set rustig uit te maken:10-15.

JONG EDEGEM:

Van Kerckhoven, Wouters, Simons T. en J., De Rijck, Wyckmans, Nuyts, Wevers.

VC KAPELLEN:

Namurois, Vogels, Claus, Vanreusel, Jacquemain, Van Dijck, Heiremans, Herman.

Setstanden:

12-15, 7-15, 15-6, 15-2, 10-15.

Nu in het nieuws