Resultaten liegen niet

SINT-JOB-IN-'T-GOOR -

Aan het gemeentelijk sportstadion Peter Benoit spelen zestien jeugdploegen met een spelerspotentieel van driehonderd jongens. "Op tien jaar tijd verdubbelde de bevolking van de deelgemeente Sint-Job," verklaart voorzitter Jef Gabriëls.

F.G.

BR>"Dat had een grote invloed op de toename van het aantal jeugdspelers dat ongeveer evenredig de hoogte inging. We zijn trouwens geëvolueerd naar een sterk jeugdbeleid met resultaten die er niet om liegen. Onze voormalige doelman uit eigen kweek Erwin Lemmens speelt bij de Spaanse eersteklasser Santander en William Verbeeck maakt het mooie weer uit bij Antwerp. Ook in ons huidig eerste elftal loopt eigen talent rond en dan denk ik bijvoorbeeld aan scholier Koen Bossijns en de twee eerstejaarsjuniores Steven Geerts en Koen De Muyter."

"De jongeren komen vanzelf naar dit prachtige complex," vult jeugdsecretaris Walter Van Cotthem aan. "Jeugdcoördinator Dirk Nauwelaers belegt maandelijkse vergaderingen waarin een specifiek trainingsschema wordt opgelegd aan de verschillende jeugdtrainers. Aanvallend voetbal is onze leuze. De doorstroming naar ons eerste elftal verloopt daarbij erg vlot. Wat ons betreft mag de bondsbeslissing om bij hogere afdelingen twee spelers onder de 21 jaar verplicht op te stellen in het fanionteam doorgetrokken worden naar de lagere reeksen. Misschien houdt dat wel de jongere spelers langer bij de club."

Nu in het nieuws