Refs krijgen het laatste woord

Handbal

M.D.C.

BR>

ANTWERPEN -

Vorige zaterdag scoorden de Antwerpse eredivisieclubs nul op vier en dat was eigenlijk wat verwacht kon worden. Dat Sasja Z. op Tongeren vernederd werd en Olse Merksem op het veld van Hasselt ei zo na voor de stunt van de week zorgde, was minder evident. Vooral in het kamp van Olse was de ontgoocheling achteraf zeer groot.

Voorzitter Marcel Matthijnssens: "Wij speelden een beresterke wedstrijd, maar kregen in de laatste seconden een strafworp tegen die er volgens mij zeker geen was. In plaats van een verdiende puntendeling raapten wij dus niets en dat doet pijn."

Wij gingen even ons licht opsteken bij het scheidsrechtersduo Wouters-Eestermans, want die waren afgelopen zaterdag in Alverberg van dienst. Eerstgenoemde gaf volgende toelichting: "Olse Merksem speelde inderdaad een uitstekende partij, maar gooide zelf puntenwinst weg. Op heel wat momenten had Olse de overwinning in handen, maar ging dan te zenuwachtig acteren. Over die bewuste strafworp enkel dit: net voordien beging Hasselt dezelfde overtreding en werd op dezelfde manier bestraft. Wens hing toen de bordjes gelijk.

In de laatste drie seconden een zevenmeterworp tegenkrijgen doet pijn, maar wij fluiten steeds wat wij zien en daarbij is het totaal gelijk in welke fase van de ontmoeting dit gebeurt. Scheidsrechters worden haast per wedstrijd gekwoteerd en dat was ook zaterdag in Hasselt niet anders. Van de Waalse controleur Praillet kregen wij met 83 procent een ongewoon hoge score. Dan mag je er zeker van zijn dat je meer dan degelijk leidde."

Uilenspiegel niet te stuiten

ANTWERPEN -

In de lagere reeksen was het bij de meeste Antwerpse ploegen huilen met de pet op. Enkel Uilenspiegel blijft in tweede nationaal hoge ogen gooien. De jongens van trainer Ronald Dom gingen winnen op het veld van Hechtel en staan met acht op acht uiteraard nog steeds op kop.

Voorzitter Rudy Sas is uiteraard een gelukkig man:" Voor rust (9-10) toonde de thuisploeg dat ze vorige week niet toevallig het leven van Sasja Z. had zuur gemaakt. Wij acteerden na de pauze verdedigend echter ongemeen sterk en ondanks het feit dat Stefan Driesen gedurende 50 minuten met een rugzak bedacht werd, bleef hij de bovendrijver in een opnieuw collectief sterk geheel."

In eerste landelijke werd W. Maes Hudiko weggespeeld op het veld van Buggenhout en trainer Dirk Jaspers zocht niet naar verzachtende omstandigheden. "Buggenhout was gewoon te sterk, maar de zware 22-9 cijfers haden wij kunnen vermijden. Na rust (13-6) bakten wij er aanvallend helemaal niets meer van. Wij liggen terug in hetzelfde bedje ziek als vorig seizoen, want opnieuw toont elkeen faalangst en zelfs onze routiniers gaan twijfelen aan eigen kunnen. Neem daarbij dan nog het feit dat wij vier rode kaarten (twee rechtstreekse) te slikken kregen en je begrijpt best dat wij zaterdag niet erg opgewekt uit Oost-Vlaanderen terugkeerden.

Ook bij de vrouwen enkel winst voor Uilenspiegel. W. Maes ging zwaar onderuit bij Hechtel en Sasja bleef ondermaats tegen bezoeker Meeuwen.