Yves Dumon en Gembas zitten op schema

Basketbal

J.V.A.

BR>

HOEVENEN -

Misschien lagen de verwachtingen voor het seizoenbegin hoger. Toch zit Gembas, na de moeilijke winst dit weekeinde tegen Halle-Zoersel, op schema. Yves Dumon, vorig jaar nog play-maker bij Zombies, koos nu het noorden van Antwerpen om zijn basketalenten te ontplooien.

"Ik ging van de ene sympathieke ploeg naar de andere. Ik zag meer mogelijkheden voor mijn verdere basketloopbaan bij Gembas en toen de vraag werd gesteld, twijfelde ik niet. Alhoewel ik van Zombies, hun coach Charles Van de Plas en de spelers geen kwaad woord kwijt wil. Hier bij Gembas zit ik goed. Ik heb mijn ambities wel bijgestuurd, omdat ik nu, naast een stresserende job bij Janssens Pharmaceutica, basketbal als topontspanning beschouw, waarin ik me zorgeloos, maar ook volledig kan uitleven.

Ik speel hier wel op de twee-positie, zodat ik de druk om ook voor de verdeling te zorgen niet meer op mijn schouders krijg en me op mijn shot kan concentreren.

We hebben een goede ploeg. Probleem is dat we als club bij de haven meermaals afhankelijk zijn van shiftwerkers, die er niet altijd kunnen zijn op training of op wedstrijden. Daarom duurt onze aanpassingsperiode langer, met het gevaar natuurlijk dat onze promotiekansen slinken, maar nog niet volledig zijn opgeborgen. De ambitie leeft hier wel om in eerste provinciale te geraken."

Gestalte

Speltechnisch zit Gembas, zoals veel andere clubs, met een gebrek aan gestalte. Zodat er veel werk op de schouders komt van van all-rounder Kurt Bols. Maar ook Tim Huybregts verzet veel werk en is een wat onderschatte speler.

"Als er dan eens een goede grote speler opduikt, kan die met het arrest Bosman zo maar naar elders, zoals op het einde van vorig seizoen gebeurde. Maar geef ons nog even tijd. We komen er wel."

Nu in het nieuws