Soba wil uit dal kruipen

Basketbal

J.V.A.

BR>

ANTWERPEN -

Soba hangt aangeslagen in de touwen. Niet de vier op vijf nederlagen en de bekeruitschakeling, ook de kwaliteit van het geleverde spel en de teloorgegane fighting-spirit baren zorgen.

Soba had de steun van het Antwerpse publiek. De aanwerving van Meuleman, het blijven van Dave D'Haens en het gouden duo Ayyoub - Roelandts, de ontbolstering van Verrept - Flamant, de aanpak van Dirk Van Son. Daarbij de spectaculaire wint op het Steveniers-tornooi. Alles leek klaar voor een succesjaar. Maar het loopt anders. De automatismen zijn weg, het hoofd wordt er niet meer voorgelegd. Danny Verlinde deed zondag zijn wederoptreden na een lange afwezigheid. Met verve, maar hij had dat liever in andere omstandigheden gezien: "We zijn ziek en het zit hem vooral in het hoofd. Het heeft nu geen zin over mezelf te zeveren, we moeten aan de ploeg denken."

Coach van Son, voor velen de coming-man van het Antwerps basket, had voor zichzelf uitgemaakt bij een slechte prestatie tegen Temse ontslag te geven. Hij deed dat ook maar het bestuur wilde dat niet aanvaarden.

Manager Pat Van Boven: "We zitten wel met de handen in het haar. De spelers eisen steeds maar meer, maar bakken er niets van op het terrein. Er kwam versterking en toch klikt het niet. We willen voort met Dirk. We moeten zelf uit ons dal kruipen."

Linkeroever stopt Lenaerts

DEURNE -

De topper in tweede provinciale werd niet op de Antwerpse Linkeroever gespeeld, maar in de Deurnese Expo-hal waar Linkeroever favoriet Pinguins ontving. Coach Jacobs: "Ik vreesde de zaal, want de Expo-hal is onze thuishaven niet en Ly - Lenaerts voelen er zich wel thuis. Toch konden we Eddy goed van het bord weghouden. We hebben in verdediging constant voor hen gespeeld en beperken zijn productie tot vier punten. Als we nu volgende week kunnen winnen bij Putte - nooit te onderschatten - krijgen we daarop Berkenhof, dat voor mij steeds de favoriet blijft.

Bij Pinguins was Lucien Michelet afwezig en coachte Robert Van Herzele. "We waren gehandicapt door het ontbreken van onze spelverdeler. Als Michelet er als coach was bij geweest, speelde ik wellicht zelf en had ik Lenaerts kunnen voeden, maar nu wou ik als coach niet op het terrein komen. Ook Jacques Van Thillo was er niet bij. Zijn ervaring zou ons bij de spelverdeling goed van pas zijn gekomen. Vermits bij ons een niet fitte Larey en Danny Ly niet super waren en Linkeroever daarentegen van buitenuit meer trefkracht toonde, werd het voor hen een verdiende overwinning. Maar het seizoen is nog lang. We zijn pas aan de vijfde wedstrijd toe en Linkeroever is onze sterkste tegenstander."

Nu in het nieuws