Maccabi even dicht bij stunt

Waterpolo

J.B.

BR>

ANTWERPEN -

Na de thuisnederlaag tegen La Louvière tijdens de openingswedstrijd stond Maccabi nu voor een druk weekeinde met een bekerwedstrijd bij Ghent Swimming en een uitgestelde competitiewedstrijd tegen Kortrijk.

Het bekertreffen verliep vlekkeloos en in de partij in en tegen Kortrijk verbaasde Maccabi vriend en vijand. De jongens van coach Dirk Meert stonden op één minuutje voor het einde van de derde periode nog met 5-7 aan de winst. "Kortrijk besefte niet wat er aan het gebeuren was", zo stelde Maccabi-speler Sidney Appelboom achteraf.

In de laatste periode ging Maccabi helemaal onderuit. "Conditioneel zakten we in mekaar, maar we hebben Kortrijk toch fameus aan het schrikken gebracht. Het werd uiteindelijk 15-8. Met Serge Andries en Gino Van Esbroeck misten we wel twee belangrijke pionnen. Met hen erbij hadden we natuurlijk ook nog niet gewonnen, maar het had wel enkele goaltjes verschil kunnen geven", aldus Sidney.

Na drie wedstrijden tegen eersteklassers is men er bij Maccabi nu wel van overtuigd dat het verblijf in eerste klasse te verlengen valt. "De partij tegen La Louvière hebben we verloren omdat het onze wedstrijd in eerste was. We wisten totaal niet waaraan en waaraf. We misten kansen bij de vleet. Tegen Ghent Swimming en tegen Kortrijk bewezen we in eerste thuis te horen. Wedstrijden tegen Strombeek, Ghent Swimming en misschien nog enkele andere moeten ons de nodige punten opleveren om het behoud veilig te stellen", aldus Sidney die door de resultaten opnieuw een vracht aan motivatie heeft gevonden.

Nu in het nieuws