Spartacus ziet kansen stijgen

Korfbal

L.W.

BR>

DEURNE -

De meeste korfballers die zondag geen trek hadden om de Rode Duivels naar Utrecht te volgen en er de voorkeur aan gaven om toch een korfbalgraantje mee te pikken, kozen voor Spartacus-Groen Wit, op papier dé 'topper' in eerste A. Er was heel wat belangstelling aan de Ruggeveldlaan ondanks de eerste koude scherpe oostenwind.

Wie zich wekelijks de luxe kan veroorloven om een wedstrijd uit te kiezen en er dan ook de voorkeur aan geeft om een wedstrijd uit de hoogste reeks te volgen zag de thuisploeg van trainer-coach Erik Van den Bulck verdiend winnen. Spartacus, volgens Eddy Mees, voorzitter- manager van de Sportcommissie, zowel bestuurlijk als organisatorich semi-professioneel bezig, liet ons voor aanvang van de wedstrijd door zijn clubvoorzitter Junes een dertien bladzijden tellende promotiemap overhandigen. Dit naar aanleiding van ons artikel van vorige week. "Temeer omdat voor ons korfbal in het algemeen in een slecht daglicht was gesteld", schreef Mees. "Dit was geen voorbeeld van korfbalpromotie".

Lange tenen

Vorige week hebben we op deze pagina's het 'Beleidsplan 1999-2002' van Spartacus extra belicht en dit zonder er één kritische noot over mee te geven. Nu blijkt volgens Eddy Mees, "dat het bestuur en de sportcommissie hierdoor zwaar geraakt zijn". We citeerden letterlijk wat clubvoorzitter Fred Junes in zijn cursiefje 'Kriebels' schreef. Blijkbaar is Mees de mening toegedaan dat de kern van zijn club hét middelpunt van de vereniging is. En als Junes dan ook maar één woord kritiek uit, dit sowieso richting fanions is.

Nu in het nieuws