"Ik heb opnieuw spelvreugde"

Tom Meeussen is week na week de uitblinker bij Makeba

Jef Van Assche

BR>

EKEREN -

Een beetje onverwacht staat in de Antwerpse eerste provinciale reeks Makeba mee aan de leiding. Vorige zaterdag in de topper tegen Ticino bewezen ze dat hun leidersplaats geen toeval is, want in een boeiende wedstrijd leidde Tom Meeussen, zijn team naar de zege.

Basketbal

Tom Meeussen maakte twee jaar geleden de overstap van Gembas Hoevenen naar Ekeren. Het eerste jaar schitterde hij met zijn nieuw team in derde klasse. We herinneren ons nog een bekerwedstrijd tegen eersteklasser Quaregnon, waarin hij zijn voet naast de betere Walen kon zetten. Het jaar nadien liep het minder goed. Blessures en een gebrek aan vertrouwen verminderden zjin speeltijd en de Tom Meeussen van eind 97 was verdwenen. Zijn overstap dit seizoen naar Makeba is wellicht een zoeken naar meer speeltijd en het hervinden van de spelvreugde en het verloren rendement. En het lukt. "Week aan week is hij de overdrive van ons team", dixit coach John Bastiaenssen.

Structuur

"Maar er is niet alleen Tom. We beschikken over een uitgelezen groepje: twee guards, vier forwards en twee groten die mekaar allemaal waard zijn. Zo kunnen we tegen een stootje in geval van blessures of foutenlast. Maar wellicht hebben we als club nog niet de structuur om naar nationale te gaan."

"Het seizoen is nog lang. We moeten trouwens afwachten wat het provinciaal comité gaat beginnen met de zaak van de te herspelen wedstrijd op Geel. Er is al sprake van een dubbele forfait en dat zou je reinste competitievervalsing zijn. Reken er maar op dat we als club tot het uiterste zullen gaan om ons te verdedigen. Maar ik heb vertrouwen in het provinciaal comité of in de tuchtraad om in deze zaak het sportieve aspect te laten zegevieren."

Ambities

Tom Meeussen geniet van de vormcurve van zijn team en van de eigen prestaties. "Ja, ik wou absoluut weer basket kunnen spelen en op mijn niveau van voor twee jaar geraken. We hebben er nu de ideale ploeg en coach voor. De spelers vertrouwen in mij en geven me ruim scoringsmogelijkheden."

"Mijn relaties met Ekeren als club zijn steeds best en als ik kan ga ik, zoals zondag, graag hun wedstrijden als supporter bekijken. Zoals ik ook goede herinneringen en vriendschappen overhoud aan mijn periode bij Gembas. Laat ons genieten van onze eerste plaats en trachten die zo lang mogelijk vast te houden."

Nu in het nieuws