Antwerpse ploegen superieur

Hockey

J.B.

BR>

ANTWERPEN -

Met zeges van Herakles, Beerschot en Dragons staan deze drie Antwerpse clubs nu op één, twee en drie. Herakles pakte op eigen veld tegen Sukkelweg een vierde zege op rij. Het liep wel op een sukkeldrafje, want de Lierenaars hadden wel iets meer verwacht dan deze nipte 1-0-zege tegen de hekkensluiters.

Dragons maakte het verschil in de tweede helft tegen een fel opzittend Ukkel, terwijl Beerschot het met 0-3 cijfers haalde bij Leopold.

"Het was een mooie wedstrijd", vond Beerschot-speler Philippe Goldberg. "Leopold bood aanvankelijk heel wat weerstand, gelukkig voor ons kwamen ze niet tot scoren. Toen wij dan op 0-1 kwamen via een strafschop van Klimovitch", aldus de Beerschot-speler.

Voor Leopold betekende deze achterstand een mokerslag. De Brusselaars waren volledig het noorden kwijt en kregen nog twee treffers om de oren. "Als zij in het begin van de wedstrijd hadden gescoord, dan hadden we waarschijnlijk een andere partij gezien", zo geeft Goldberg ruiterlijk toe.

Hoedanook, Beerschot blijft mooi op de tweede plaats staan en blijft daarmee in de running voor die felbegeerde plaats bij de eerste zes. Volgend weekeinde komt de nationale ploeg in actie weekeinde en daarna staan er twee wedstrijden geprogrammeerd op twee dagen. Beerschot speelt dan eerst thuis tegen White Star en trekt 's anderendaags naar Dragons voor de regionale derby.

In tweede afdeling kreeg leider Antwerp een 4-1-nederlaag aan het been bij Daring. De Antwerpenaars blijven aan de leiding van het klassement maar moeten nu wel het gezelschap dulden van Watducks, Gent en Ombrage.