Mortsel onderschat Edegem niet

Volleybal

S.P.

BR>

MORTSEL -

De meisjes van Mortsel, momenteel met Zandhoven koploper in eerste provinciale, mogen dit weekend op bezoek bij gebuur Jong Edegem. Tussen het leidersduo en de rest van de reeks bestaat al een tweepuntenkloof, maar een verplaatsing naar Edegem is nooit een geschenk en dat weten ze ook in Mortsel.

"We hopen natuurlijk op winst, maar dat zal niet gemakkelijk zijn", trapt trainer Erik Vleugels een open deur in. "Edegem behoorde de voorbije jaren altijd bij de betere ploegen uit de reeks. Het heeft een heel ervaren ploeg, met een goede lage verdediging. Mortsel komt aanvallend en blokkerend beter uit de verf, maar ik denk dat Edegem een enigszins evenwaardige ploeg heeft. We onderschatten het dus zeker niet. Op uitzondering van de partij in Oud-Turnhout wonnen wij de voorgaande matchen vrij vlot. We kregen nog niet echt toppers voor de voeten gesmeten. Edegem kan nu wel als waardemeter doorgaan."

"Toch mikken we maar op een plaats bij de top vier. Zandhoven, Edegem en Herenthout beschouw ik als de grootste concurrenten. Ik blijf dus voorzichtig in mijn voorspellingen. Vorig seizoen eindigden we derde na een schitterende terugronde. Ik zie dit seizoen niet anders verlopen."

Boechoutse mannen niet gelukkig

BOECHOUT -

De derde mannenploeg van Boechoutse heeft haar start in derde provinciale duidelijk gemist. Zij heeft nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Vorig weekeinde kon de ploeg tegen Vocol nog wel een tie-break afdwingen, maar in de vijfde set moest ze zich toch gewonnen geven.

"Eigenlijk kunnen we het niveau van derde porovinciale niet aan", aldus passeur Herman Dons. "Eind vorig seizoen hebben we als derde uit de reeks nog een eindronde moeten spelen. We zijn laatste geëindigd. Het was voor ons dan ook een eerder onaangename verrassing te vernemen dat we toch zouden stijgen. Het tempo in derde ligt te hoog en onze ploeg is ten opzichte van vorig seizoen ook niet versterkt. Daarbij komt nog dat we zelden volledig zijn. We moeten regelmatig basisspelers missen", aldus Dons.

"We hebben geen trainer, geen coach en een te beperkte kern. Niet moeilijk dat de resultaten op zich laten wachten. Eerste gewestelijke lag ons beter. Toch wil dat niet zeggen dat we opnieuw willen zakken. We blijven positief en hopen op een goede terugronde. Het seizoen is immers nog lang. De sfeer in de ploeg is in elk geval opperbest. Hopelijk blijft dat zo, want veel verliezen kan wel eens spanningen met zich meebrengen."

Zelfvertrouwen van Sveka groeit

SCHOTEN -

De vrouwen van Sveka delen momenteel met Tovo de eerste plaats in tweede provinciale. "Dat is buiten alle verwachtingen", zegt speelster Chantal Vermeeren. "De twee vorige seizoenen hebben we telkens onze start gemist. Ten opzichte van vorig jaar is ons team ook zo goed als niet gewijzigd. We beschikken over een kern van negen speelsters en onze trainer, Marcel Bernaerts, is gebleven.

Een verklaring voor onze goede resultaten? We zijn collectief sterker geworden. Er moet slechts één nieuwe speelster in de ploeg worden ingepast. Vorig seizoen hebben we de basis gelegd voor deze ploeg en dat werpt nu vruchten af."

Nochtans is Sveka nog maar zelden met de sterkste opstelling aan de opslag gekomen. "Twee basisspeelsters waren geblesseerd, maar vanaf november zullen we waarschijnlijk opnieuw volledig zijn."

Spreken over een mogelijke promotie naar eerste provinciale vindt Chantal Vermeeren nog te vroeg. "We zijn goed gestart en de ploeg wil wel. Maar we moeten nog tegen sterkste ploegen uit onze reeks uitkomen. Tegen Vosselaar hebben we nipt gewonnen. Die ploeg is verdedigend zeer sterk en ligt ons echt niet. Ook vorige seizoen werden de wedstrijden tegen Vosselaar telkens in een tie-break beslist. Tovo, Puurs, Wevoc en Amigo's staan meer vooraan in het klassement en tegen hen hebben we nog niet gespeeld. Pas daarna zullen we weten of we promotie waard zijn."

Nu in het nieuws