"Geloven in eigen kunnen"

Lintse mannen slechts moeizaam uit de startblokken

Sven Persoone

BR>

LINT -

De meisjes van Lint doen het bijzonder goed in eerste divisie. Ze staan momenteel alleen tweede, terwijl ze vorig jaar in dezelfde reeks bijna bezweken onder druk van het degradatiespook. Hun mannelijke collega's kenden een gelijkaardig seizoen in derde divisie, maar geraken ook dit jaar niet echt uit de startblokken.

Volleybal

Toch boekten de jongens afgelopen weekend een belangrijke tiebreakzege tegen Machelen, de tweede uit vijf wedstrijden. Misschien kan dit de kentering inluiden.

"Uit de vorige partijen hadden we nochtans één zege meer kunnen puren", zegt trainer Dirk Lardaux. "Eigenlijk zitten we dus achter op schema, maar ik ben heel blij met de laatste overwinning. Als we ook die confrontatie hadden verloren dan had er zich een eerste kloof afgetekend met de rest van het pak en dat kan een gevaarlijke mentale weerslag hebben op de groep. Achel, Kortessem en Hoeselt zijn de drie ploegen die boven de anderen uitsteken, de rest is aan elkaar gewaagd. Met het verdwijnen van derde divisie in het achterhoofd mikt iedereen naar een plaats bij de eerste zeven om van niemand anders afhankelijk te zijn. Dat geldt ook voor Lint. We zijn er ons van bewust dat het niet makkelijk zal zijn, maar we geloven in onze mogelijkheden. De schitterende onderlinge sfeer moet de geest scherp houden en tevens bijdragen tot resultaten."

Vier op vijf

De meisjes van Lint namen wel een degelijke start en wonnen vier van hun vijf wedstrijden. Vorig seizoen eindigde Lint tiende en won het slechts zes duels. Trainer Monique Moris blijft er rustig bij.

"Het is nog te vroeg om al te feesten, maar we staan inderdaad verder dan vorig jaar. Een goede voorbereiding die deze keer niet gepaard ging met blessures is volgens mij de belangrijkste reden hiervoor. We namen een sterke start en we zijn meteen gelanceerd. We willen vooral uitgroeien tot een degelijke middenmoter en als we dit niveau kunnen aanhouden, moet dat zeker lukken."

Ook al is het dit weekend dan bekervolley, de Lintse meisjes kunnen niet genieten van extra vrije tijd. Ze trekken immers naar VR Turnhout om een vooruitgeschoven competitiematch af te werken.

"VR Turnhout is ons niet onbekend. We staan al enkele jaren samen in de reeks. Zowel in competitie- als in bekerverband hebben we de laatste twee jaar niet kunnen winnen in Turnhout. We weten waaraan we ons mogen verwachten, een hoge servicedruk. Als we dat wapen niet kunnen neutraliseren dan zal het voor ons heel moeilijk worden iets te oogsten", aldus Monique Moris.

Nu in het nieuws