Didier de Vooght net op tijd in vorm

Golf

J.H.

BR>

KALMTHOUT -

Het gaat opnieuw de goede kant op met Didier de Vooght. Na een mindere periode, waarin een paar keer de cut werd gemist in de Europese Challenge Tour, zakte Didier de Vooght naar een zestiende plaats in de

Order of Merit

. Net één plaats te veel om een rechtstreekse kaart voor de Volvo Tour te bekomen.

Het voorbije weekend zette Didier de Vooght echter orde op zaken. In de Challenge de France Bayer op de Golf Disneyland behaalde de Antwerpenaar een schitterende derde plaats waardoor hij in het klassement opklimt naar een tiende plaats. Met nog slechts één wedstrijd te gaan, de Challenge Tour Grand Final op Varadero Golf Club in Cuba, moet al een en ander gebeuren om hem uit de eerste vijftien te houden.

"Al bij al ben ik matematisch nog niet zeker van mijn kaart. Aan deze laatste wedstrijd mogen slechts vijfenzestig spelers deelnemen en is er geen cut", geeft Didier mee.

Druk weg

Toch wil de Vooght nog niet te enthousiast doen want in golf kan het soms vlug verkeren. "Ik ben de laatste weken inderdaad opnieuw beter aan het spelen. De meeste druk is nu wel van mijn schouders maar ik moet wel trachten zo geconcentreerd mogelijk te blijven spelen.

De Belgacom Open beschouw ik voor mij in feite als een bonusweek. Deze wedstrijd is voor mij niet zo belangrijk. Ik ga wel proberen hier zo goed mogelijk te presteren. Het is uiteindelijk toch de belangrijkste en grootste wedstrijd die in ons land wordt gespeeld en waar bovendien heel wat toeschouwers op afkomen.

Mijn streefdoel is uiteraard trachten de cut te halen. Ik ben maandag al op de baan in het Zoute gaan oefenen. Er stond veel wind. Dat maakt deze baan dan weer extra moeilijk om goede scores neer te zetten."

Mogelijk profiteert Didier de Vooght van de Belgacom Open om zijn vorm nog wat aan te scherpen om daarna met succes zijn tiende plaats te verdedigen op de sluitingswedstrijd in Cuba.

Nu in het nieuws