Phantoms neemt geen afstand

IJshockey

J.Cle.

BR>

DEURNE -

De topwedstrijd in Herentals heeft de hoge verwachtingen ingelost. Phantoms was wel aangenaam verrast door het hoge niveau dat HYC Herentals kon bieden in deze vooral sportieve en snelle wedstrijd. In de openingsperiode scoorde Phantoms vrij vlot zodat men de eerste maal met een 0-2 voorsprong kon rusten. De thuisploeg had een flinke peptalk gekregen in de kleedkamers want in de tussenperiode haalde ze vlot het niveau van Phantoms, zodat het een erg evenwichtige wedstrijd werd tot groot jolijt van de talrijke toeschouwers.

Van Deurnese zijde waren ruim zestig supporters meegereisd en zij kregen waar voor hun geld. Een schril contrast met de thuiswedstrijd daags voordien. Tegen Valenciennes werd met liefst 25-0 gewonnen zonder dat er van ijshockey sprake was. In Herentals daarentegen werd het een hoogstaand vuurwerk en dat was in grote mate te danken aan het uitstekende pakwerk van beide goalies.

Bij Deurne pakte Luc Vandewalle alles wat in zijn gebied rond vloog. Een voorbeeld dat Eliott Faust aan de overkant maar al te graag wou volgen. De wedstrijd verliep gelijkopgaand en dat was ook aan de eindscore te merken. Na de zestig minuten speeltijd stonden de bordjes gelijk. Dit 8-8 resultaat noopte beide ploegen tot een tien minuten extra speeltijd. In deze toegift werd niet gescoord zodat beide teams met één punt naar de kleedkamers trokken. Een heuse propaganda voor de snelste teamsport van de wereld.

Nu in het nieuws