Nico Berckmans schittert in Frankrijk

Mountainbike

J.Cle.

BR>

BALEN -

Nico Berckmans uit Balen geraakt stilaan de tel kwijt wat het aantal overwinningen betreft. Een reden voor Berckmans om zijn voelhorens eens in het buitenland uit te steken.

Samen met zijn team van Borremans Zolder trok Nico afgelopen weekend naar de Azurenkust in Frankrijk. Bij de ruim duizend vertrekkers voelde de Balense kruier zich aanvankelijk onwennig. Hij liet zich in de start wegdrummen zodat hij vrij snel op achtervolgen aangewezen was.

Zowat de hele top van Frankrijk was aanwezig en dat maakte de achtervolging er niet makkelijker op. Nico beet door en halfweg wedstrijd had hij al flink wat van zijn achterstand ingehaald zodat hij uiteindelijk toch nog in de prijzen kon rijden.

Lang heeft hij niet kunnen teren op zijn succes, want maandag moest hij tijdig aanwezig zijn om zijn job weer aan te vatten bij Glaverbel. Als ploegwerker heeft hij net voldoende vrije tijd om zich optimaal voor te bereiden op de wedstrijden.

Hoogstandje

Vooral in de Maxim-wedstrijd van volgende week in Lommel wil hij nog eens uitblinken. Het wordt bijna zijn laatste wapenfeit, want enkele dagen nadien moet hij zijn peperdure Swinn-fiets inleveren.

De scheiding is maar tijdelijk, want ondertussen heeft men bij Borremans reeds de juiste maten genomen om het allerlaatste model aan de normen van Nico Berckmans aan te passen. Hierdoor kan hij na een korte winterstop uitpakken met een technologisch hoogstandje dat menig concurrent zal doen watertanden.

De riem wordt er dan ook maar heel even afgelegd, want Nico wil deze winter zijn conditie op peil houden met powertraining zodat hij volgend seizoen optimaal voor de dag kan komen.

Nu in het nieuws