Olma schittert op eigen meeting

HZC treedt aan in Brasschaat, andere clubs verschijnen in Turnhout aan start

Annelies Frederickx

BR>

TURNHOUT -

Het zwembad Kursaal op de Turnhoutse Grote Markt liep zondagnamiddag aardig vol voor een meeting van zwemclub Olma. Zowat alle Kempense clubs verschenen op de afspraak. De absolute hoofdrol was weggelegd voor de organiserende equipe. Olma verzamelde maar liefst 26 medailles.

Zwemmen

Bij de Turnhoutse club waren Maarten en Wout Van Autenboer, Toon Peeters en Ann Quirijnen de grootste slokoppen. Zij veroverden elk twee gouden medailles, terwijl Ellen Quirijnen tevreden moest zijn met goud en zilver. Jolijn Adams, Koen Ooms, Joris Houtmeyers, Tim Baelus, Axel Machielsen en Paul Fierens voegden allen een gouden plak toe aan hun verzameling.

Kim Luyckx, Marije Adams en Sofie Van Ackerbroeck veroverden zilver bij de meisjes, terwijl Glenn Van De Rakt, Bart Ooms, Koen Van de Velden, Tom Van Loon en Thomas Verbeek in hun voetsporen traden bij de jongens. Maartje en Mark Koks tenslotte brachten met hun bronzen plakken het totaal op 26.

12 zeges

Ook het Arendonkse AZV zwom zich zondag in de kijker met 14 medailles. Marian Verschuren, Liesbet Vervecken en Nathalie Van Gestel mochten twee keer op het podium plaatsnemen, terwijl Evy Schoenmaekers, Emma Bax en Jeroen Vandael één keer goud veroverden. Bea Bax was goed voor zilver, terwijl Famke Wijnen, Ben Van Gestel, Roel Slegers en Dominique Geudens brons kregen.

Met 12 eremetalen moest GSZ zeker niet onderdoen voor haar Arendonkse collega's en hier veroverde Annelies Van Beylen twee plakken. Lien Rutten, Laura Peeters en Vincent Geldhof tikten als eerste aan, terwijl Trees en Kaat Peeters goed waren voor zilver. De bronzen medailles gingen naar Silke Van Hoof, Hans Van De Put, Dirk Woestenborghs, Wim Rutten en Dries Beyens.

Het Turnhoutse TZV moest tevreden zijn met acht ereplaatsen, maar Elke Seuntiens en Jef Stappaerts veroverden wel twee keer goud. Stefan Van Otten moest tevreden zijn met zilver en brons. Jelle Nuyens verdiende eveneens een gouden plak, terwijl Jeroen Adriaensen goed was voor zilver.

Dolfijnen

De grote afwezige op de meeting in Turnhout was het Herentalse HZC, dat aan de start verscheen bij de Brasschaatse Dolfijnen. Ook daar behoorden de Kempenaars tot de uitblinkers.

Candy Den Abt bijvoorbeeld veroverde twee keer goud. Voorts tikten Tina Hennebert, Inne Van Ballaer, Tim Leysen en Roel Goor als eersten aan, terwijl Tinne Smets van EST goed was voor goud. De meisjes veroverden ook nog twee keer goud op de aflossingen.

Nu in het nieuws