Grote paarden vliegen er weer in

Ruitersport

A.F.

BR>

POPPEL -

Het wintercriterium ging vorige week officieel van start bij de ponyruiters en afgelopen zondag waren de

groten

aan de beurt voor hun eerste dressuurdag van het nieuwe seizoen.

Die vond plaats in het gewest Turnhout en de ruiterclub van Poppel tekende voor de organisatie. Er stonden traditiegetrouw twee wedstrijden op het programma en in de voormiddag gingen de zeges bij de Beginnelingen 1 naar Wim Mertens, Tom Caethoven, Wendy Van Den Abbeelen en Kim Hertogs.

Jef Ruts was dan weer de beste bij de Beginnelingen 2. Sofie Dens, Sarah Van Mier en Veerle Coolkens haalden het in Licht 1, terwijl Annik Laurijssen en Stephanie Nuyens met de zeges aan de haal gingen in Licht 2.

Fabienne Robben uit Poppel was met Lampas de beste in Midden 1 en Kristel Dielis uit Zondereigen zegevierde met haar Prinses in Midden 2. Turnhoutenaar Rik Loodts trok het laken naar zich toe in Z1, terwijl Henk Van Den Abbeelen uit Poppel de wedstrijd in de topklasse Z2 op zijn naam schreef met Ivette.

Dezelfde winnaars

In de namiddag kregen de ruiters een gelijkaardige opdracht voorgeschoteld en het is dan ook niet verwonderlijk dat de winnaars vaak dezelfde waren als in de voormiddagproef.

Zo wonnen Wim Mertens en Tom Caethoven weer bij de Beginnelingen 1, maar ze kregen nu het gezelschap van Van Dongen en Rit Willemse. Bie Van Herck loste Jef Ruts af als winnaar bij de Beginnelingen 2.

In Licht 1 gingen de zeges naar Sofie Dens, Veerle Coolkens en Sarah Van Miert, terwijl Annik Laurijssen en Katrien Hillen dan weer de besten waren in Licht 2.

De zege in Midden 1 ging naar Ann Verheyen uit Merksplas en Kristel Dielis uit Zondereigen zegevierde in Midden 2. Oud-Turnhoutenaar Marc Vervecken nam de fakkel over van Rik Loodt in Z1, maar Henk Van Den Abbeelen liet zich niet verrassen in Z2.

Nu in het nieuws