Tom Van Bavel proeft van grote werk

Autosport

J.Cle.

BR>

MOL -

Tussen een imposante stapel autobanden zit, in de garage van vader Van Bavel, een druk sleutelende Tom Van Bavel. De Molse tiener, die op zijn zeventiende de topkarting ontgroeid was, koos dit seizoen voor het grote werk: de Formule Ford.

Een keuze die hem geen windeieren legde, want tijdens zijn maidentrip in Zolder was hij veruit de beste en vooral de snelste. Het ging van goed naar beter zodat het niet eens te verwonderen was dat hij bijzonder gemakkelijk de Belgische titel in de wacht kon slepen.

Meteen verzamelde hij ook voldoende punten voor het belangrijke Benelux-kampioenschap. Tot hij in zijn onstuimig enthousiasme heel even in de fout ging. Een stuurfout, die insiders als een jeugdzonde bestempelden, zorgde ervoor dat hij tot tweemaal toe de wedstrijd vroegtijdig moest staken.

Voor zijn naaste concurrent Peter Walsh een gouden zaak. De Ier die reeds drie seizoenen in de Formule Ford het mooie weer maakt, totaliseerde daarmee net evenveel punten als Tom Van Bavel.

Niet getreurd

In de eindafrekening scheelde dit natuurlijk wel een flinke slok op de borrel aangezien Tom Van Bavel zich nu

slechts

vice-kampioen van de Benelux mag noemen.

Lang heeft hij niet getreurd, want de informatica-student aan de HIK vertoeft momenteel in Groot-Brittannië waar dit weekend de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma staat.

Voor die wedstrijd op het circuit van in Brands Hatch maakt hij zich weinig illusies aangezien de Formule Ford-sport op het eiland toch een hoger niveau heeft.

Dat is de reden waarom Tom Van Bavel de Formule Ford in Engeland als alternatief achter de hand wil houden voor volgend seizoen. Eerst gaat hij deze winter op zoek om onder dak te geraken in de Formule 3.

In geval hij niet aan de broodnodige sponsors geraakt, wil hij in de GEVA-renstal blijven, maar dan vooral om de lat iets hoger te leggen door de wedstrijden overzee af te schuimen.