Bjorn Wijnants grijpt opnieuw naast titel

BMX

A.F.

BR>

HERENTALS -

Het Belgische BMX-seizoen zit er al een week op, maar er kwamen afgelopen zondag toch nog twee Kempense crossers in actie. Bij onze noorderburen stond de zesde en laatste proef voor het Nederlandse kampioenschap op het programma en daarom trokken Bjorn en Dorien Wijnants naar Schijndel.

Voor Bjorn Wijnants, die vorige week op de tweede plaats strandde in het Belgisch kampioenschap, was dit de laatste kans om nog een hoofdprijs in de wacht te slepen. Eerder behaalde hij al wel de Beker van België bij de juniores, maar een kampioenstitel weegt natuurlijk nog wat zwaarder door.

"Mijn kansen op de titel in Nederland waren wat geslonken na mijn val drie weken geleden, maar ik geloofde er nog volop in", aldus de jonge Herentalsenaar.

"Die hoop bleek trouwens terecht, want ik won zondag vlot de finale. In de eindstand totaliseerde ik evenwel 10 puntjes te weinig en dus ging ook deze titel aan mijn neus voorbij.

Ondanks die twee tweede plaatsen ben ik toch tevreden over mijn seizoen. Op de cruciale momenten kende ik wat pech en dat deed mij de das om. Nu volgt mijn overstap naar de

groten

en dan wordt het natuurlijk een stuk moeilijker. Toch denk ik dat dat best zal meevallen, omdat ik nu al met hen samenreed bij de

cruisers

."

Veel bijgeleerd

Zus Dorien vloog er zondag in de halve finales uit, maar ook dat was een mooie prestatie. "Ik kan eveneens terugblikken op een geslaagd seizoen. Voor het Belgisch kampioenschap moest ik aantreden bij de jongens en daar werd ik toch nog zevende.

In Nederland moest ik het in de +17-klasse als jongste dan weer opnemen tegen meer ervaren rijdsters. Dat speelt natuurlijk allemaal in mijn nadeel, maar al bij al viel het allemaal wel mee. Ik heb weer erg veel bijgeleerd en zo kan ik alleen nog maar groeien."