Zilver voor Jef Somers, brons voor Fons Vos

Atletiek

L.Ca.

BR>

MOL -

Op de Belgische kampioenschappen halve marathon, zaterdag in het Henegouwse Beloeil, hebben enkele Kempense veteranen het podium gehaald.

Fons Vos (VMOL-M40), de voorbije zomer maandenlang op de sukkel, kwam kort na de start in een vrij omvangrijk groep terecht, met daarbij onder meer Eric Vanderbiesen en Omer Van Noten. "Dat is blijkbaar mijn geluk geweest. Het groepje hield lange tijd het voor mij ideale tempo aan." De Mollenaar besefte anderzijds dat er niet meer inzat dan een bronzen plak.

Kersverse veteraan en topfavoriet Filip Vanhaecke, de vaste gangmaker van Marleen Renders, liep mee in de spits van het wedstrijdgebeuren en bleef buiten schot van zijn leeftijdsgenoten.

Maar ook Herman Vandriessche, eveneens een nieuwbakken veteraan, kwam aardig uit de hoek. "Vandriessche nam al vroeg in de wedstrijd een behoorlijke voorsprong en hij zou niet meer verzwakken."

Lievens zesde

Fons Vos voelde zich duidelijk goed. Bij een tempoversnelling, zowat aan kilometer vijftien, kon enkel Eric Vanderbiesen reageren. De Limburger was blijkbaar in een zeer goede dag, want het was vooral hij die het tempo maakte.

Vos kwam terug, nam over, maar Vanderbiesen hield stand. Het was pas net voor de meet dat de Mollenaar de kloof kon maken. Met 1u11'30 lukte hij de tweede snelste chrono uit zijn carrière.

In dezelfde leeftijdscategorie finishte Herman Lievens (ACHL) op de zesde plaats in 1u13'30, een chrono waarmee de Olenaar zeer tevreden was.

Zilver was er voor Jef Somers (ACHL-M50). Blij met het eremetaal, was de atleet uit Nijlen niet helemaal tevreden over de chrono van 1u14'56. "Ik had geen goede dag. Maar een slechte dag is nog geen slecht jaar."

Nu in het nieuws