Erwin Vervecken lonkt naar Superprestige

Veldrijden

J.Cle.

BR>

RUDDERVOORDE -

Dat Erwin Vervecken voor honderd procent met zijn sport bezig is, was deze week te merken toen hij in Ruddervoorde een training in het vooruitzicht van de nakende Superprestige-wedstrijd aan het afwerken was.

Afgelopen zondag moest de

morele

wereldkampioen het onderspit delven in de strijd voor de vierde plaats ten voordele van Mario De Clercq. "Ik wist dat ik in de spurt geen schijn van kans zou hebben", gaf Erwin Vervecken grif toe.

"Vergeet niet dat Mario afgelopen seizoen nog een profwedstrijd heeft gewonnen in de massaspurt. In de finale heb ik tot vervelens toe geprobeerd om bij hem weg te geraken.

Mijn kaars was eigenlijk al voor een flink stuk uit en zelfs toen ik die laatste tien meter op hen dicht moest rijden, kreeg ik het knap lastig. Dat wil niet zeggen dat ik niet tevreden ben met het resultaat.

Voor die vijfde plaats had ik vooraf willen tekenen, want vergeet niet dat het een vrij zware wedstrijd was. Akkoord, het had niet geregend, maar ditmaal werd de wedstrijd extra zwaar gemaakt door het hoge tempo."

Niet pieken naar WK

"Dit seizoen ga ik doelbewust niet pieken naar het wereldkampioenschap. Ik kan evengoed op de lotto spelen aangezien het WK ditmaal wel eens met een massaspurt kan beslecht worden.

Daar kan je met zeer goede benen evengoed tiende worden als wereldkampioen. Neen, geef mij toch maar de Superprestige. Hoe het komt weet ik niet, maar ik voel dat ik in deze wedstrijden het best kan koersen. Dat is dan ook de reden waarom ik de wedstrijden van Gavere, Overijse en Koksijde met een dikke streep op de kalender heb onderlijnd.

Kalmthout ligt me ook wel, hopelijk gaat het enkele dagen voor deze wereldbekerwedstrijd extra regenen zodat het er drassig bijligt en ik toch een kans maak. Over het algemeen zijn de wereldbekerwedstrijden meestal een snelle aangelegenheid en dat speelt nu niet echt in mijn kaart."

Nu in het nieuws