Rugproblemen stellen Wim Heyns voor keuze

Veldrijden

C.V.

BR>

RAVELS -

Al van bij de nieuwelingen liet Wim Heyns zijn bijzondere aanleg, gestaafd door een resem overwinningen, voor het veldrijden blijken.

Kwaliteiten die ook zondag in Zonhoven opnieuw tot uiting kwamen. De derde wedstrijd van het seizoen werd een eerste schot in de roos. Toch klinkt de junior uit Ravels niet erg optimistisch wat het verdere verloop van het seizoen betreft. Rugproblemen gooien roet in het eten.

"Na een bedevaart langs verschillende dokters en ziekenhuizen is er nog altijd geen verlossende diagnose uit de bus gekomen", verduidelijkt Wim. "De pijn blijft aanhouden en daardoor kan ik mijn droom om te kunnen deelnemen aan het wereldkampioenschap mogelijk wel opbergen."

Testen in Loenhout

"Zondag in Zonhoven was het een snel en hard parcours en dan lukt het nog wel, maar zware omlopen die gespekt zijn met hobbelige en moeilijk te berijden gedeelten vormen een ware marteling.

Vandaar ook dat ik de knoop heb doorgehakt en het veldrijden niet meer tot doel heb gesteld. Voorlopig blijf ik nog wel actief in het veld, maar staan enkel nog een aantal kleinere wedstrijden in Limburg op het programma.

Op 29 december, tijdens de veldrit in Loenhout, wil ik testen hoe ver het staat. Valt het mee, dan ga ik ook van start in het Belgisch kampioenschap en kan ik nog alle richtingen uit. Blijven de problemen de kop opsteken, dan richt ik de steven naar het wegseizoen."

KWV-renner Wim Heyns, die vorig jaar door omstandigheden de overstap naar het Go Pass Slagino Cycling Team aan zijn neus voorbij zag gaan, verlaat KWV en kiest volgend seizoen voor de kleuren van Den Tip Vorselaar. Een team dat volgens ploegleider Bob De Cnodder nauwer gaat samenwerken met de semi-professionele Eddy Merckx-ploeg.

"Met onder meer Jan Vervecken en Tony Goossens hoop ik een hoofdrol in de grote voorjaarswedstrijden te kunnen spelen", benadrukt Wim Heyns.

Nu in het nieuws