RC Laakdal knoopt opnieuw aan met zege

Rugby

R.Vh.

BR>

LAAKDAL -

Logisch dat RC Laakdal de pijnlijke bekernederlaag tegen Luik naar de vergeethoek wou spelen. Streekgenoot Namen leek het aangewezen slachtoffer.

Het begon ook erg goed. De voorwaartsen overbluften met gepaste rucks en mauls de thuisploeg. De aanvallen volgden elkaar snel op. Zo kon Kristof Meynen openen na een puik ingestudeerde beweging van de driekwarten.

Ook de voorwaartsen bleven niet achter. Koen Peeters deed daar nog twee schepjes bovenop. Resultaat: 0-14. Niet veel later zette Trikke Debruyne na een mooie beweging via de gesloten kant van de scrum Rene Den Dam op weg naar een derde try. Dat gaf een geruststellende 0-19 ruststand.

In de herneming liet RCL de teugels voortijdig vieren. Gelukkig kon Namen slechts eenmaal tegenscoren. Na een persoonlijke actie van Koen Peeters lag de verdiende 7-27 eindstand vast. Zondag volgt een wedstrijd in Luik en een nieuwe kans om de bekernederlaag uit te wissen.

Pitbulls verbazen

In eerste klasse blijft Arendonk hoge ogen gooien. Na hun recente 10-23 zege in Visé, de vice-kampioen van vorig seizoen, staan zij zelfs voorlopig aan de leiding in de A-poule. Een onverhoopt succes.

Visé opende wel en deed daar nog een strafschop bovenop. Meteen was RCPA wakker. Er werden regelmatig ballen onderschept, de line-outs liepen lekker, het pack domineerde en het moreel groeide. Kris Claessen scoorde een try langs de zijlijn.

In de herneming lukte Luc Janssens zijn eerste penalty. Het trio Claessen, Stevens en Meulemans rolde de rechterflank op en opener Jef Stevens deed de rest. Een strafschop leidde naar 10-23 eindwinst. Zondag om 14.00 uur volgt een thuiswedstrijd tegen het tweede geklasseerde ASUB.

Nu in het nieuws