HYC zorgt voor heel wat vuurwerk

IJshockey

J.Cle.

BR>

HERENTALS -

Een flink gevulde Herentalse ijsbaan heeft zich zondagavond geen ogenblik verveeld. De Herentalse ijshockeyclub HYC speelde een topwedstrijd tegen de

grote broers

uit Deurne.

Dat dacht men aanvankelijk toen HYC gedomineerd werd met een 0-2 periodestand tot gevolg. Maar in de tussenperiode kwam Herentals steeds sterker opzetten en in plaats van het hoofd te laten hangen, schakelde men een tandje bij.

Dat was onrechtstreeks het gevolg van het uitstekende pakwerk van Eliott Faust. Hij ontpopte zich tot een duivel-doet-al in zijn gebied zodat hij zijn naam meer dan eer aandeed.

Phantoms geraakte bijna gefrustreerd door zijn mirakelreddingen en de Canadees begon te groeien en vooral te genieten van de vocale steun die hij van de Herentalse spionkop mocht ontvangen.

IJshockey zoals in de goede oude tijd en dan kan HYC toch altijd iets meer. Dat moest Deurne aan de lijve ondervinden toen Herentals terugkwam om tenslotte na de zestig minuten speeltijd tegen een 8-8 score aan te kijken.

Sinds dit seizoen moet er in geval van een gelijke stand tien minuten verdergespeeld worden. In deze extra time kreeg Phantoms twee reuzenkansen, maar moest lijdzaam toezien hoe HYC met één punt uit de strijd kwam.

Griffoens onderuit

Dit seizoen kan men terecht van een nivellering spreken in eredivisie. Dat werd in de bekerwedstrijd in Leuven duidelijk, waar Griffoens Geel het onderspit moest delven met 8-3.

Het was alleszins een boeiende wedstrijd waarin Geel gelijke tred kon houden tot de import van Leuven op volle toeren begon te draaien. Tegen deze getalenteerde buitenlanders was Geel niet opgewassen zodat ze in de laatste periode een 4-0 pandoering kregen.

In de eerste periode werd het 2-2 en in de tussenperiode 2-1. De drie Geelse goals werden gescoord door de gebroeders Szarzynski. Ward scoorde tweemaal en Thomas eenmaal.

Volgende zaterdag speelt Geel zijn volgende bekerwedstrijd voor eigen publiek om 20.00 uur tegen Yeti Bears Eeklo.

Nu in het nieuws