"Mijn derde plaats verdedigen"

Guy Bertels gaat opnieuw in Limburg op zoek naar eerste overwinning van seizoen

Marc Peeters

BR>

OEVEL -

Nieuwe Hoper Guy Bertels is aan zijn laatste seizoen veldrijden bij de juniores begonnen. Overwinningen zijn er nog niet, maar met de conditie gaat het de goede kant uit zodat die langverwachte palm eerstdaags wel eens een feit zou kunnen zijn. Verder wil Guy Bertels zo regelmatig mogelijk presteren.

Veldrijden

Afgelopen weekend was Bertels van de partij in Zonhoven. "Tegen winnaar Wim Heyns was erg weinig te beginnen. Hij leek over de omloop te vliegen. De balken en bergjes met steengruis konden de man uit Ravels niet verontrusten.

Heel wat andere renners hadden daar wel problemen mee. Er waren verschillende valpartijen. Meer dan de strijd om de tweede plaats zat er dan ook niet in. Tijdens de spurt moest ik in Wesley Chantrain mijn meerdere erkennen."

Crash

Voor Bertels eindigde de cross in Zonhoven in de tent van het Rode Kruis. "Na de aankomst reden Chantrain en Bertels nog op elkaar in. Het gevolg was een serie schaafwonden aan de enkels en de elleboog."

Dit weekend wil Guy Bertels er weer staan. "Ik trek opnieuw naar Limburg, meer bepaald naar Heusden-Zolder. Als ik me het goed herinner, heb ik die wedstrijd twee jaar geleden gewonnen bij de nieuwelingen.

Ik wil zo goed mogelijk presteren in de Limburgse veldrittrofee. Dit criterium is te vergelijken met het Kempens De Moedige Veldrijder-circuit, maar er zijn minder wedstrijden.

De twee competities hebben hun data op elkaar afgestemd zodat het mogelijk moet zijn om aan beide tornooien deel te nemen. Momenteel moet ik zowel in de Kempen als in Limburg een derde plaats in de tussenstand verdedigen."

Bezige bij

Guy Bertels is een bezig baasje op de fiets. De Westerlonaar reed bijna het hele jaar op de weg en wil er de volgende maanden blijven tegenaan gaan.

"Ereplaatsen zijn er wel voldoende, alleen het winnen wil maar niet lukken. Daar hoop ik tijdens de volgende maanden verandering in te brengen. Soms is er ook wat pech mee gemoeid.

Neem nu het provinciaal kampioenschap in Lichtaart. Ik ben ervan overtuigd dat ik met een betere start gestreden zou hebben om de tweede plaats. Nu viel ik net naast het podium."

Nu in het nieuws