Kelchtermans wint Peer - Bree

Atletiek

L.Ca.

BR>

MOL -

Peter Kelchtermans (VMOL) heeft zondag met behoorlijk wat overwicht de halve marathon Peer - Bree gewonnen. De Balense politieman is afkomstig uit Bree. Hij won in het verleden al viermaal de wedstrijd en was uiteraard sterk gemotiveerd om er nog eentje bij te doen.

Kelchtermans ging er kort na de start alleen vandoor. De concurrentie was er meteen aan voor de moeite. De stevige wind, die constant in het nadeel blies, maakte dat het een erg harde wedstrijd werd.

Kelchtermans bouwde een voorsprong uit van ongeveer vijf minuten om te finishen in 1u11'. De tweede plaats werd in de wacht gesleept door Luc Hendrickx (ACHU).

De atleet uit Westerlo had hiervoor kilometerslang strijd moeten leveren met Stefaan Segers uit Neeroeteren. Hendrickx sloeg een kloof zowat halfwedstrijd. Segers was er meteen aan voor de moeite.

Handbal

Turnhoutse meisjes starten sterk

TURNHOUT -

De twee Turnhoutse mannenteams van Technico slaagden er dit weekend niet in hun match te winnen, maar hun vrouwelijke collega's deden dat wel. Zij haalden het op het veld van Aalst met 23-25 en konden zich geen betere competitiestart inbeelden.

Technico drukte meteen zijn stempel op de partij met snel en aantrekkelijk handbal. Via 1-3 liepen ze uit tot 3-8, om te gaan rusten met een 8-16 voorsprong.

Na de rust speelde de onervarenheid weer parten en gingen de Turnhoutse meisjes stunteliger spelen. Doelvrouw An Van Dooren bleef evenwel goed bij de zaak en zij behoedde haar club nog voor een nederlaag.

Hanne Diels werd topschutter met 6 doelpunten, maar ook Caroline Van Dooren (5) droeg een flinke steen bij tot deze zege.

Ruitersport

Kempenaars sterk in dressuurcyclus

VORSELAAR -

Afgelopen zaterdag werd in Moerzeke de finale gehouden van de

Klassieke Cyclus voor Jonge Dressuurpaarden

. In deze eindstrijd voor 4-, 5- en 6-jarige paarden was de Kempense regio goed vertegenwoordigd. Onze gouwgenoten vielen zelfs twee keer in de prijzen.

Bij de 4-jarigen ging de zege naar Sento Van Het Goorhof, die eigendom is van Mario Van Orshaegen uit Vorselaar. Rockefeller Van De Zelm was de primus bij de 5-jarigen en dit paard behoort toe aan Koen Geerts uit Mol.

De laatste winnaar van de dag was Quavarotti Van De Helle (6-jarigen) en die prijs verhuisde mee naar Stoetery Van De Helle uit Peulis.

Squash

Ans Vandoninck puik tweede

GEEL -

Ans Vandoninck werd knap tweede bij de -19-jarigen op de Nordic Junior Open in Odense in Denemarken. De Kempense, die aangesloten is bij Berkven Geel, won haar eerste partij tegen de Deense Kristen Morgensen met 3-0.

In de tweede match vloerde ze een andere Deense, Kira Pettersen, ook met 3-0. Ook haar derde wedstrijd won Vandoninck, tegen de Noorse Kine Carlsen, met 3-0 cijfers. In de finale moest de Geelse de duimen leggen voor de Noorse Nina met 3-2.

Berkven succesvol in AA-circuit

GEEL -

De jongens van Berkven Geel deden het meer dan uitstekend tijdens de wedstrijd van het 1 miljoen Prince AA-squashcircuit van The Nick in Merksem.

In mannen field 1 won Pieter Heylen de plate met 3-0. Jonas Vandecruys won de finale bij de mannen field 2 met 3-0. Een zieke Johan Huysmans verloor de plate van de mannen field 2 met 0-3. Philip Swinnen pakte de zege bij de mannen field 4 na een klinkende 3-0 overwinning.

Nu in het nieuws