"Een match om snel te vergeten"

Volleybal

K.V.

BR>

SCHELLE -

In het belangrijk duel tussen de zogenaamd zwakkere broertjes in ereklasse moest Schelle met 3-1 het onderspit te delven op het veld van het Oost-Vlaamse Melsele.

"Wij speelden niet goed", geeft trainer Rik Luyten toe. "Vooral in side-out scoorden wij te weinig punten. Daarnaast zat onze eerstetijdsaanval absoluut niet in de wedstrijd, waardoor de druk te veel bij de hoekaanvalsters kwam te liggen. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden liet onze servicedruk ook te wensen over. Kortom, een logische nederlaag en een match om snel te vergeten."

In de eerste wedstrijden van het seizoen bood Schelle nochtans goed weerstand tegen toppers als Kieldrecht en Tongeren. Dat liet het beste verhopen, maar in de match van de waarheid liet het jonge Schelse geweld zich ringeloren.

"Het baat niet om tegen toppers uitstekend mee te spelen om dan in zulke wedstrijden tenonder te gaan", analyseert Luyten. "Vermoedelijk speelt het gebrek aan ervaring ons parten, maar het kan niet dat wij net nu onze slechtste prestatie leveren. Het is jammer voor het verdere competitieverloop, want het staat nu al vast dat het een heel seizoen keihard knokken wordt. Vooral thuis tegen de middenmoters moeten wij onze winstkansen trachten te grijpen. Wij laden nu de batterijen helemaal op voor de wedstrijd tegen Kelmis. Die ploeg moeten wij aankunnen", aldus nog Luyten.

Nu in het nieuws