HZ'93 geeft overwinning uit handen

Volleybal

J.T.

BR>

HOFSTADE -

HZ'93 liet op Kontich een 0-3 zege liggen en bekocht die misstap met een eerste seizoensnederlaag. Mortsel profiteerde van die kans om alleen leider te worden in tweede divisie-A.

Coach Breugelmans zag zijn jongens een goede start nemen. De jongeren Gaublomme (setter), Van Der Vorst en Pauwels (midden) en Van Meerbeeck werden goed gesteund door de krachtig uithalende Bautmans. Bij 6-12 stokte de motor van HZ'93 en kwam Kokaz steeds sterker opzetten.

De thuisploeg wierp zich op als de betere in de side-out en pikte regelmatig wat puntjes mee. Hofstade serveerde slordig en bleef op 12 steken. Kokaz kon geen mentaal voordeel putten uit deze 15-12 zege. Het was HZ'93 dat als een pletwals in geen tijd 4-15 op de bordjes prikte. Bautmans en maats waren niet meer te stoppen, tot ze bij 0-12 in set drie opnieuw alle controle verloren en Kontich met 15-13 ook die set inpikte.

Nu profileerden de Antwerpenaars zich als de betere ploeg en was het Hofstade dat in een zinderend seteinde, na elf matchballen, een vijfde set afsnoepte.

In de tiebreak speelde het gebrek aan ervaring van de Hofstadenaars tussen de lijnen in het voordeel van Kokaz: 15-9. Eigenaardig genoeg hield coach Breugelmans ervaren jongens als Luc Mees en Marc Valgaerts gedurende de hele match op de bank. Zij hadden zeker hun nut kunnen bewijzen.

Nu in het nieuws