SPME C6 S6 volleybalkort 100

F Volleybal

J.T.

BR>

Bivok

ging in zijn thuismatch tegen

Wolvertem

receptioneel onderuit. Eddy Lintermans: "door een dubbele verhuring van de zaal moesten we onverwachts uitwijken naar de sportzaal in Berg. Wolvertem maakte daarvan gebruik om diepe services te lanceren, waar wij niet meteen een antwoord op vonden. We kwamen direct 1-9 achter, vochten terug tot 14-13 om dan met 14-16 te verliezen. Onze aanvallers Jurgen De Jaegher en Frank Piron presteerden ondermaats en het was vooral dankzij de inbreng van onze jongere spelers dat we Wolvertem aan de praat konden houden. Na 15-10 was alles nog mogelijk, maar de 9-15 en opnieuw 14-16 verlies kwamen hard aan. Wolvertem was schitterend in lage verdediging en wij werkten slecht af."

Beivoc

werd op Zele gedurende twee sets weggespeeld door een heel enthousiaste en snelle thuisploeg. Het verschuiven van Wim De Vos naar de middenpositie leverde winst op in de derde set, maar een tegenzet van de thuisploeg bezorgde de Humbekenaars een derde nederlaag. Coach Sohie zag geen problemen in receptie, maar eerder aanvallende beperkingen. "De middenblokkers Bertels en Michiels hebben nooit de behoefte gehad om eerste tempo te spelen, maar dat wreekt zich tegen een klaarkijkende ploeg omdat die tegen de hoekaanvallers telkens een tweeblok, soms zelfs een drieblok kunnen plaatsen. Daar moeten we zeker aan werken."

Breendonk

veegde de vloer aan met Kapellen. De ploeg, gebouwd rond Arno Willemsens, slaagde er niet in om de Duveltjes uit evenwicht te brengen. Coach Praets bracht stelselmatig meer wisselspelers in, wat het scoreverschil nog deed oplopen. In de laatste vijf matchen slaagde er niet één ploeg in om Breendonk in een set meer dan tien tegenpunten aan te smeren.

Damavolley

haalde met zijn gehavende ploeg een 3-1 zege tegen Flamingo's uit Nijlen. "Tegen zulke zwakke ploegen moeten we absoluut winnen", meent coach Drieskens. "Gelukkig kan ik opnieuw rekenen op Gerry Vandevenne die de ploeg op sleeptouw neemt. Jonge gasten als Christian Barra trekken zich daar aan op. We moeten trachten de schade te beperken tot Tom Donneux en Steven Touchant terugkeren uit blessure."

M-Siks-II

leed eerder verrassend een 3-0 nederlaag op Zorgvliet. "Het ontbreken van Erwin Peys en Jo Selleslagh liet zich gevoelen", aldus coach De Boeck. "Na 15-4 sloegen we wel 0-5 op de bordjes, maar met risicovolle services en bulkend van enthousiasme plaatste het jonge Zorgvliet 15-12 en 15-10 op de tabellen. We wekten nooit de indruk voor winst te gaan."

De tweede mannenploeg van

HZ'93

kwam in Tervuren tegenover een sterke tegenstander te staan. Joris Verreydt dirigeerde de thuisploeg naar een verdiende zege. Jo De Boeck vatte de match van HZ'93 als volgt samen. "We speelden vrij goed, maar waren in de meeste onderdelen iets minder secuur dan de thuisploeg. Indien we de eerste set de 10-14 voorsprong benutten, krijgen we wellicht een totaal andere match."

De wedstrijd

VC Eternit-Grivok

kreeg een extra accent door het optreden van Bert Van Buggenhout met Grivok in zijn vroegere thuishaven, de sporthal Eternit. Broer Geert bij de thuisploeg zag dat de motivatie van zijn team groot was, en ook trainer-speler Gino Plaskie, jarenlang ploegmaat van Bert Van Buggenhout, had er zin in. In een wedstrijd met veel opslagmissers trok de thuisploeg na vijf sets aan het langste eind, waarmee het haar eerste seizoenszege scoorde.

Moorhoek

Londerzeel zag op Fit Ham spelverdeler Kris Spruyt uitvallen, waardoor het ritme even uit de ploeg verdween. Joris Croessaerts betrok de middenaanvallers meer in het spel, al haalde Marc Van De Voorde nooit zijn niveau van de voorbije weken. Jan Tinel kwam wel sterk voor de dag, maar dat was niet voldoende om de zeer snel gestartte, enhousiaste thuisploeg af te remmen.

Booischot

boekte in eerste nationale de tweede overwinning van het seizoen. Tegen Leuven, niet bepaald een zwak broertje, presteerde Mendo vooral onder impuls van An Baeten en Katrijn Brems erg sterk. In de openingsset klampten de Leuvense meisjes nog aan tot 16-16, maar daarna maakte Booischot met 25-21 uit. Set twee ging met 25-20 cijfers eveneens naar de thuisploeg, die in de derde spelbeurt Leuven wegspeelde: 25-7.

Een fel gehandicapt

Flamingo's Nijlen

kwam er ondanks setwinst niet aan te pas op het veld van Genk. Alsof het ontbreken van middenmannen Wim Van Dessel (werk) en Joachim Maes (ziek) nog niet volstond, kwetste Maarten Sohie zich bovendien tijdens de reservematch aan de enkel. Gevolg: zware 15-2, 12-15, 15-3 en 15-6 cijfers.

Ook de andere Nijlense club,

Heidesmash

, kende de nodige problemen. Spelverdeler Koen Vergauwen kwetste zich tijdens de voormatch aan de hand, waardoor libero Jan Clissen zijn taak noodgedwongen overnam. Een vechtlustig Nijlen was echter een maatje te klein voor Sint-Janskring Herentals: 0-3.

Beter vergaat het de tweede ploeg van

Heidesmash

, uitkomend in tweede provinciale. Ook na de vijfde speeldag tellen Meers en co slechts eenmaal setverlies. De verplaatsing naar Bornem leverde weinig problemen op, ondanks een 9-2 achterstand in set twee.

In dezelfde reeks boekte

Wiekevorst

zijn eerste overwinning van het seizoen. Tegen Joledi Mortsel behaalden de jongens van trainer Louis Lievens een vlotte 3-0 zege.

Bij de provinciale elite was het gehandicapte

Voba Duffel

een maatje te klein voor leider Mortsel. Nog steeds zonder de geblesseerde Nicole De Pauw blijft het voor Duffel wachten op de eerste (set)zege van het seizoen.

Op het veld van Herenthout behaalde

Flamingo's Nijlen

een prachtige 2-3 overwinning. Na een spannende en evenwichtige wedstrijd wonnen de geel-blauwen vlot de vijfde set met 10-15.

K. Lier

kende de nodige moeite op het veld van Tielen. Lier moest zich reppen om pas in de tiebreak afstand te nemen van de thuisploeg, die zegeloos onderaan het klassement bengelt.

Nog in tweede won

Mendo Booischot

zijn eerste wedstrijd van het seizoen: 3-1 thuis tegen Olvoc Olen.

Nu in het nieuws