"Ik wil mezelf in de kijker spelen"

Golf

J.HEL.

BR>

KEERBERGEN -

Raf Vanbegin kende eigenlijk een ongelukkig golfseizoen. Nog steeds zonder Touringkaart was de Keerbergenaar aangewezen op uitnodigingen van de Europese Challenge Tour. Over het hele seizoen kwamen slechts twee uitnodigingen in zijn brievenbus terecht: één voor de BIL Luxembourg Open in mei en één voor de Diners Club Austrian Open in juni.

Verder probeerde Raf zijn conditie op peil te houden door het spelen van Pro-Ams en de wedstrijden van de Belgian PGA. Vanbegin sukkelde bijna het hele seizoen met rugproblemen die veroorzaakt werden vanuit zijn scheenbeen. "Die ellende is nu gelukkig achter de rug. Ik ondervind geen last meer bij het spelen. Dat stemt mij heel tevreden", vertelt een duidelijk gelukkige Raf Vanbegin.

Samen met Nicolas Vanhootgem is Raf Vanbegin nog via een achterpoortje op de Belgacom Open geraakt. De organisatoren van IMG hadden voor beide heren nog een wildcard veil. "Het is nogal logisch dat ik deze kans met beide handen ga grijpen om mij proberen in de kijker te spelen. Een goede prestatie op de Belgacom Open biedt immers perspectieven voor de toekomst. Als ik in het Zoute een goed resultaat kan neerzetten, verwacht ik dat ik het volgend seizoen meer invitaties ga krijgen."

Europees

Dat is voor Vanbegin inderdaad de enige mogelijkheid om volgend jaar Europees te spelen. "Tijdens de kwalificatiewedstrijd om op de Tour te geraken passeerde ik wel de cut maar kon ik mij helaas niet bij de beste achtentwintig plaatsen voor de volgende kwalificatieronde. Dus ben ik voor volgend jaar opnieuw aangewezen op uitnodigingen."

Raf Vanbegin ging maandag de Zoutebaan reeds verkennen en speelde er een rondje in gezelschap van Didier de Vooght. De jonge Keerbergenaar heeft er alvast goede moed op en rekent op het behalen van de cut.