"Koen is een echte klasbak"

Koen en Stijn Van Der Auwera moeten meehelpen om het behoud van Nielse te verzekeren

Paul Van Roy

BR>

NIEL -

Omdat Nielse zijn beste spelers zag vertrekken werd de ploeg van trainer Luc De Pauw als degradatiekandidaat nummer één naar voren geschoven. Aangezien hij geen andere keuze had, deed De Pauw een beroep op twee jeugdspelers, de broers Stijn en Koen Van der Auwera. De twee broers doen het uitstekend, in zoverre zelfs dat Nielse na vijf wedstrijden in de middenmoot meedraait.

Nielse

Stijn (1,90 meter) en Koen (1,87 meter) zijn respectievelijk 18 en 16 jaar oud. Koen is met meer talent bedacht dan zijn oudere broer. "Koen is een echte klasbak", getuigt trainer De Pauw. "Als hij het karakter en de gedrevenheid van zijn oudere broer had, zou hij nu reeds een absolute topspeler zijn."

"Door een aangeboren talent heeft Koen het in de jeugdreeksen te gemakkelijk gehad. Zonder er nadrukkelijk iets voor te doen stak hij bij de jongeren boven de anderen uit. Koen hoefde zich niet in te spannen of te knokken zoals zijn Stijn, die van nature minder talent heeft meegekregen. Stijn is eerder een vechter, een speler die nooit opgeeft."

Merkwaardig genoeg gebeurt dat op het vlak van studies net het tegenovergestelde. "Wat studies betreft is Koen de knokker, terwijl Stijn eerder diegene is die het allemaal nogal gemakkelijk opneemt", aldus vader Van der Auwera.

Prof

Je zou kunnen stellen dat Stijn en Koen met een basketbal zijn opgegroeid. Aan de oprit van hun woning plaatste vader Van der Auwera destijds een basketring. Hele dagen, tot het donker werd, waren ze er aan de slag. "Het kwam zelfs zo ver dat buren al eens morden omdat de basketbalspelers hun rust verstoorden", lacht vader Van der Auwera.

Inmiddels heeft de jongste van het broederpaar zich al laten ontvallen dat hij ervan droomt ooit profbasketter te worden. "Maar dat zijn zorgen voor later", zegt Koen. "Eerst willen mijn broer en ik ons inzetten om Nielse in eerste provinciale te houden."

Nu in het nieuws