"Het gaat bijzonder goed"

Jorn Van der Veken behaalde dit seizoen al drie zeges

Leon Ceulemans

BR>

ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER -

Jorn Van der Veken lost dit seizoen de verwachtingen helemaal in. De jonge veldrijder uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver boekte als tweedejaarsjunior al drie overwinningen. In Vossem moest hij wel vrede nemen met een vijfde plaats en volgend weekend komt hij niet in actie. Hij neemt immers het zekere voor het onzekere en laat zijn studies nog primeren.

Veldrijden

Bij Jorn Van der Veken, die aan het Ursulineninstituut in zijn gemeente economie-wiskunde volgt, primeren nog steeds de studies. Daarom is hij met de school in Londen op studiereis.

"Ik had liever thuisgebleven om te kunnen trainen en crossen. Maar ik begrijp dat dit niet kon. Wat mijn studies betreft, wil ik geen risico's nemen nu ik in het laatste jaar zit. Ik ga mijn diploma niet op de helling zetten", aldus Jorn voor zijn vertrek naar de Engelse hoofdstad, waar hij tot zaterdag blijft.

"Omdat ik pas 's nachts thuis ben, ga ik zondag niet aan de slag. Dat zou geen zin hebben", aldus Van der Veken, die binnenkort tijdens de examens er ook enkele weken de riem zal afleggen.

De jonge veldrijder betreurt het wel enigszins dat hij net nu aan de competitie moet verzaken. "Het gaat bijzonder goed", klinkt het tevreden. "Ik won al in Brasschaat, op het Fort in Koningshooikt en Rotselaar. Zondag in Vossem, waar een eerste wedstrijd voor de Juniorestrofee op het programma stond, stelde ik enigszins teleur. Een beetje mijn eigen fout."

"Ik liet me voor een eerste keer dit seizoen in de start verrassen. Ik kwam pas als elfde in het veld en moest al mijn energie stoppen in een terugkeer uit de achtergrond. Ik werd nog vijfde. De prestatie op zich stemde me tevreden, maar het resultaat niet."

Jorn hoeft alvast niet bevreesd te zijn voor de twee wedstrijden die tellen voor de Beker van België. "Ik hoop daarin met een goede uitslag de derde plaats van Wielerpromotieclub Kapelle-op-den-Bos veilig te stellen", toont hij zich optimistisch.

Weg

Het talent van de jonge Waveraar is intussen niet aan het speurend oog van bondscoach Rudy De Bie ontsnapt. "Ik maak sedert kort deel uit van de kern die iedere woensdag onder zijn leiding op training mag in Kortenberg", aldus Van der Veken. "Ik volg ook al langer op dinsdagavond de oefensessies van de Herentalse Wielerschool. Het spreekt voor zich dat ik tijdens die groepstrainingen veel opsteek."

Jorn zet dus duidelijk zijn zinnen op het veldrijden. Maar ook de weg kan hem sedert deze zomer bekoren. "Ik reed toen tijdens mijn vakantie drie wedstrijden in Italië. Telkens met meer dan tweehonderd renners aan de start. In één van die wedstrijden, met aan het slot een klim van vijf kilometer, eindigde ik negenentwintigste. Het gaf me een heerlijk gevoel."

Nu in het nieuws