Chiefs Leuven klaar voor strijd

Ijshockey

L.C.

BR>

HEIST-OP-DEN-BERG -

Chiefs Leuven nam vrijdagavond in de schaatsbaan 'die Swaene' in Heist-op-den-Berg voor de tweede keer in zeven dagen de maat van Olympia Heist. Dit keer met nog meer uitgesproken cijfers (1-5) dan eerder in eigen huis (4-3). Het team van speler-coach Gill Paelinck is dus klaar voor de confrontatie met HYC Herentals van zaterdagavond om 20 uur.

Die tegenstander zal nog meer dan de Heistenaren als waardemeter gelden. Bill Morgan en de zijnen steken immers niet onder stoelen of banken dat ze van de bekerfinale een eerste doel maakten. Ze hielden afgelopen zondag alvast het sterke Phantoms Deurne in bedwang.

Chiefs zelf, waar de boomlange Fin Kali Kuloti zijn debuut maakte, walste probleemloos over Olympia. De Heistenaren zoeken duidelijk nog naar de goede conditie. De eerste periode kon het team van interim-coach René Labonté nog gelijke tred houden (0-0), maar in de tweede periode, die op 0-3 eindigde, ging het finaal door de knieën. Grote bewerker van die ruime Leuvense voorsprong was Gill Paelinck, de speler-trainer van Chiefs. Deze tot Belg genaturaliseerde Canadees is ook een belangrijke pion van onze nationale ploeg. Hij schreef in Heist vier van de vijf doelpunten op zijn actief.

Gill nam daar geen genoegen mee. Daags nadien tegen Griffoens Geel lukte hij opnieuw drie goals in dit met afgetekende 8-3 cijfers gewonnen treffen. In die partij scoorden verder ook Pekka van den Beginne, Daniël Brunsçlik, Scott Lewin, Jan Willems en Sami Lipsonen. Een ideale algemene repetitie dus met het oog op de komst van Herentals zaterdag om 20 uur.

Olympia Heist ontvangt vrijdagavond om 21 uur het zwakke broertje Valenciennes en maakt zondagavond de verplaatsing naar Phantoms Deurne.

Nu in het nieuws