Lapwings zwaar onderuit

F Basketbal

L.C.

BR> Coach Pol Rowe van

Leuven

heeft naar eigen zeggen nog een eitje te pellen met Bree, de ploeg waartegen zaterdag gespeeld wordt. "Van bij het begin van de competitie kijk ik al uit naar deze match", vertelde hij begin deze week. Niet alleen voor coach Rowe maar ook voor enkele spelers is het treffen tussen Leuven en Bree meer dan belangrijk. Leuvenaar Terclavers, vanaf dit seizoen actief bij Bree, zal alvast speciaal gemotiveerd zijn.

Inlinehockey

DUFFEL -

Lapwings ging zwaar onderuit tegen Rollo Boyz. Het team van coach Yannick Verstappen verloor in de feesthallen in Putte met afgetekende 8-3 cijfers. Tot 2-2 kon de formatie uit Duffel met doelpunten van Gleen Quirijnen en Thomas Denckens gelijke tred houden. Maar dan moest het jeugdige en te brave Lapwings buigen voor het robuuste spel van Rollo Boyz. Dat de thuisploeg er geregeld met de grove borstel doorging, weerspiegelde zich in 24 minuten straftijd tegenover twaalf voor de bezoekers.

Vooral Erwin Sleeckx, die met de regelmaat van de klok scoorde, was de grote boeman. Toen het kalf al lang verdronken was kon Quirijnen nog eens tegenscoren.

Lapwings krijgt zondag om 17 uur in de Pollepel in Duffel al meteen de gelegenheid om sportieve revanche te nemen voor deze nederlaag.

Korfbal

Joki verspeelt laatste kans

ITEGEM -

Het thuisvoordeel in het treffen met Berchem bracht Joki niets op. "Naar slechte gewoonte kwamen we opnieuw vlug drie doelpunten achter en dat bepaalde het verder wedstrijdverloop", aldus coach Eddy Lambrechts. "We hebben wel de sterkste verdediging van de reeks maar tegelijkertijd ook de zwakste aanval. Kansen genoeg, maar de afwerking blijft in gebreke. Als dan toch een tegendoelpunt valt, gaan meteen de kopjes omlaag."

Tegen Berchem was het niet anders. Vrij vlug werd het 0-3. Even leek Joki terug te komen want bij de rust luidde de stand 3-5. Maar daarmee was het vet van de soep. Eindstand 5-8 na Joki-goals van Kurt Van den Bosch (2), Hilde Ceulemans, Bert Vanhorebeek en Ingrid Danneels. Daarmee zag Joki een laatste kans aan de neus voorbijgaan om tot de promotiereeks door te stoten.

Putse behoudt tweede plaats

PUTTE -

Putse KC slaagde erin concurrent Ganda op eigen veld in bedwang te houden (9-9) en behoudt daardoor zijn tweede plaats. Lange tijd voerden de Oost-Vlamingen de stand aan maar met de rust in zicht kon PKC de rollen omdraaien (5-6 tussenstand).

Het team van coach Eric Janssen ging verder op zijn elan en liep op zijn beurt uit. In de slotfase kon Ganda zich nog op gelijke hoogte hijsen maar voor Putse was dit gelijkspel een zege waard. De korven waren van Gert Vermeulen (4), Ilse Fransen, Chris Geeraerts, Gert Geeraerts en Cindy Van Dessel.

Nu in het nieuws