Haachtse pakt felbevochten punten tegen ASEK Kraainem

Handbal

W.O.

BR>

ANTWERPEN -

Na de bekeruitschakeling van Uilenspiegel, zonder puntenverlies koploper in tweede nationale, ging in de Haachtse kringen opnieuw alle aandacht uit naar de competitie. Een nederlaag op ASEK Kraainem zou de Brabanders immers naar het onderste gedeelte van het klassement duwen.

"Onze doelstelling bestond erin het spelpeil dat we in de bekermatchen brachten, in de competitie minstens te evenaren. De 4-9 voorsprong bij de rust geeft duidelijk aan dat we goed op weg waren om deze doelstelling te bereiken. Ik wil er wel aan toevoegen dat het een agressieve wedstrijd was waarin amper één tweeminutenstraf te noteren viel. Dat was duidelijk te weinig voor zo een harde wedstrijd", was de eerste analyse van trainer Kris Moens.

Tijdens de eerste periode speelden de Haacht-spelers erg geconcentreerd. "In de verdediging begint het steeds beter en beter te lopen. Iedereen houdt zich aan de afspraken en er wordt opnieuw voor elkaar. Geruggensteund door een sterk keepende Kris Vermeulen tussen de palen groeide het vertrouwen in onze rangen", vervolgde Kris Moens.

Mede door het beter uit de verf komende verdedigende werk verliep ook de aanval heel vlot. Iedereen hield zich aan het afgesproken systeem en de afwerking was heel gevarieerd. "Het enige minpunt van de eerste helft was de onzekerheid in de tegenaanval, wat tot enkele vermijdbare balverliezen leidde."

Onzekerheid

"De tweede helft bestond er hoofdzakelijk in de concentratie en de discipline te onderhouden. Dit lukte tijdens het grootste gedeelte van die tweede periode. Maar door het feit dat de wedstrijd agressiever, zelfs 'vuil', werd en de scheidsrechters dit toelieten, sloop er onzekerheid in onze rangen en gingen we vaak overhaast te werk", was het Haachtse oordeel.

Toen de thuisploeg tot 16-17 naderde was er even nervositeit te merken. De ervaring van Wim Bielen zorgde ervoor dat Haachtse de laatste minuten goed doorkwam.

Hans Ombelets en Jan Pultau waren met vijf treffers de afwerkers van dienst.

Nu in het nieuws