Denderhoutem onverwacht leider

KKVS

M.V.D.W.

BR>

DENDERHOUTEM -

Leider Sportief Gent ging tegen Denderhoutem met liefst 6-1 onderuit. Twintig minuten na de rust stonden ze al met 5-0 in het krijt.

De Backer opende de score. Toen Bruno Jacob nadien alleen op de Gentse doelman afging, werd hij foutief gestopt. Dat leverde de Gentenaar rood op. Groeninckx zette de strafschop om. Nog voor de rust werd het 3-0. De Backer en Bruno Jacob maakten de forfaitcijfers rond. De rest was een formaliteit. Denderhoutem werd hierdoor, voor het eerst in de clubgeschiedenis, leider in de hoogste afdeling.

In Buggenhout keken de Rangers vrij snel tegen een 0-3 achterstand aan tegen Sint-Anna Hamme. Geert Valcke en Herreman brachten de lokalen terug in de wedstrijd, maar het overwicht van de Hammenaren werd met 2-7 in de verf gezet.

Hamse Bouw nestelde zich met een 3-1 zege tegen Zele in de topdrie. "We waren technisch sterker dan Zele en dat bezorgde ons een meer dan verdiende zege. Wij zullen meespelen voor de titel", was de reactie van de Hamse trainer Verbesselt. Tot de rust bleef de brilscore op het bord. In het eerste kwartier na rust maakten Stalpaert en Raemdonck de kloof. Zele kon bij een 3-0 stand de eer nog redden.