Appels en Temse verliezen

Korfbal

D.V.B.

BR>

APPELS -

Weinig of geen commentaar van Appels-zijde na het verlies tegen Technico Turnhout. "Om de eenvoudige reden dat er over deze wedstrijd geen moer te vertellen valt", vindt Noël Verstraeten. "Alleen dat het zeer koud was en dat geen van beide ploegen geïnspireerd was om degelijk korfbal te brengen."

"Turnhout bracht het er minst slecht van af en slaagde er in om nog enkele kansen af te werken. Appels presteerde het om twee strafworpen op rij te missen. Trainer Bourguillioen moest machteloos toekijken hoe zijn team werd afgestraft. Kortom een saaie match om zo snel mogelijk te vergeten: 12-6."

In derde nationale versloeg Ago Aalst hekkensluiter Loenhout met 8-13. Al in de eerste twintig minuten van de wedstrijd maakten de Ajuinen het verschil (1-5). Ook na rust vonden Rudy Hooft (4) en Johan De Saeger (4) vlot de weg naar de korf.

Op bezoek bij leider Gentse zag het er lange tijd naar uit dat HO Temse voor de stunt van de speeldag zou zorgen. De ex-Scheepsbouwers mochten op een bepaald moment zelfs met een 8-12 bonus pronken.

"Dat was blijkbaar een doorn in het oog van de scheidsrechter, die zijn streekgenoten met alle mogelijke middelen aan de zege wou helpen. Alhoewel we misschien wel een klasse beter waren dan de Stroppen, gingen we met 15-12 de boot in", aldus trainer Kurt Broodthaers.

Nu in het nieuws