Nipt verlies voor ZAK

f Wielrennen

I.E.

BR>

Kevin Dhaese

verlaat het wielerteam Zetelhallen Beveren en fietst volgend seizoen bij de ploeg Van Eyck Sport, waar Frank Van Impe sportdirecteur wordt en zoon Kevin Van Impe de centrale figuur zal zijn. Ook Kevin Van Raemdonck (Beveren) gaat naar deze nieuwe ploeg die volgend seizoen 15 beloften in competitie wil brengen.

Bart De Troyer

blijft volgend seizoen bij Kortrijk Groeninghespurters. De Troyer fietste vorige zaterdag nog in een gentlemansrace in Middelkerke samen met ex-prof Lode Trienpondt en Temsenaar Gerrit Speelman. Dit trio werd alleen geklopt door een ploeg rond Nico Mattan.

Bart Van de Veken

, in onmin geraakt bij zijn vorige ploeg, fietst volgend seizoen onder de vleugels van Michel Pollentier in Cycling Team De Lombarden. Ook de ploegen van Eric Vanderaerden en Dirk De Wolf waren geïnteresseerd in de Zwijndrechtenaar. Van der Veken zal zijn hobby op semi-professionele basis kunnen beoefenen, want hij kon een opleidingscontract als topsporter bij de VDAB ondertekenen. Dit contract loopt over twee jaar en houdt in dat een renner wordt vrijgesteld van stempelcontrole. Hij blijft wel officieel werkzoekend, maar wordt niet opgeroepen om een sollicatiegesprek te voeren met een kandidaat-werkgever.

Franky Weemaes

is nog altijd niet volledig hersteld van zijn valpartij op weg van het werk naar huis. De sympathieke Melselenaar liep diverse breuken op. Het wordt dan ook afwachten of hij volgend seizoen aan de zijde van Ludo Giesberts (die nieuw werd aangetrokken) in de kleuren van Feryn zal rijden.

Sven De Kerpel

heeft een nieuwe ploeg voor volgend seizoen. De Temsenaar komt uit bij Beveren 2000 een West-Vlaams nieuw opgericht team dat alleen met eerstejaarsbeloften wil uitpakken. Ook Steven Caethoven (21 zeges) en Kenny Lisabeth (dit jaar winnaar van de trofee Het Volk) rijden in deze ploeg.

Het

ASP Cycling Team

zal volgend seizoen allicht uit slechts twee renners bestaan: de neven Tony en Johan Heirbaut. Karolien Heirbaut verhuist naar een nieuwe vrouwenploeg rond Caroline Van Peteghem en ploegleider-bezieler Johan Heirbaut vond niet de tijd om de ploeg voor volgend seizoen verder uit te bouwen. Al is het natuurlijk altijd nog mogelijk dat er in de volgende weken links of rechts een appel uit de kast valt.

Stefaan Van Duyse

heeft zich bedacht en trekt niet met het team rond Achiel Laureys maar wel met de ploeg van Herman Beyssens naar de ronde van Burkina Faso. De Waasmunsterse frituuruitbater heeft ook de bevestiging van Hans Sonck en Ronny De Meuter. In de ploeg van Achiel Laureys hebben naast Marc Laureys ook Philippe De Croock, Pascal Beyltjens en Wim Sels hun plaats. Gewezen nationaal beloftenkampioen Sven Spoormaekers (die vorig jaar in Baasrode de nationale titel pakte) zou ook met deze ploeg meetrekken.

Ignace Blommaert

fietst ook volgend jaar in de SEFB-kleuren van Pésant Club Luik. Hij krijgt daarbij gezelschap van

Evert Van Duyse

, die overkomt van Hudiko Waasland.

Krachtbal

AALST -

Tegen het vorig seizoen uit eerste nationale gedegradeerde Osiris Aalst trok Beveren met het kleinste verschil aan het kortste eind. Beveren begon nochtans aanvallend met Peter Vandermeulen opnieuw in de ploeg naast Koen Roelandt, Luc De Loos en achterman Joris Eyer. Het stond bij de rust 8-10 voor. De Ajuinen - die al na tien minuten Maarten Boghaert en Ignace Van Oudenhove geblesseerd zagen uitvallen maar met Jan Van Nuffel en Gunther Neirinckx routine en talent achter de hand hadden - wipten kort na de rust over Beveren.

Beveren bleef lang in het spoor van Aalst, maar echte dreiging ging er van de Waaslanders niet meer uit. Na een rugworpdoelpunt van Vandermeulen in de allerlaatste seconden leek het verlies nipt, maar voor Aalst was de buit dan al binnen (20-19).

De Beverse reservenploeg leed ook een nederlaag tegen Aalst: 20-15. Bij Beveren scoorde Bart Acke alle doelpunten.

Minivoetbal

Jeugdfinales beker

GENT -

De NOMB is op zoek naar een organisator voor de jeugdfinales Beker van België. Wie zich kandidaat wil stellen kan dit doen door voor 1 december 1999 een aanbesteding te richten aan Filip De Canck, Rozenbroekstraat 96, 9040 Sint-Amandsberg.

De offerte moet bevatten: het aanbestede bedrag, plaats en uurschema van de finales, volledige omschrijving van alle bijkomende organisaties, de toegangsprijs en de handtekening van drie bestuursleden. De finales omvatten drie wedstrijden (-14-jarigen, -16-jarigen en -18-jarigen). De kandidaat kan kiezen tussen twee speeldagen: zaterdag 27 mei en zondag 28 mei 2000.

Motorcross

Schelfaut gaat internationaal

HAMME -

Briek Schelfaut is terug. De MCB-BLB-piloot, die momenteel in Hamme woont, liep eerder dit seizoen een hele reeks breuken op, maar is sinds enkele weken opnieuw op de motor te zien en koestert grote plannen voor volgend seizoen.

"Ik heb de steun van enkele sponsors en motorcrossliefhebbers gekregen en samen zijn we volop bezig om een budget samen te stellen dat me moet toelaten om volgend jaar een internationaal programma te rijden. Over het hoe en waarom kan ik voorlopig nog weinig kwijt, maar de kans bestaat dat ik volgend jaar de Grote Prijzen ga afwerken. Daarmee wordt een oude jeugddroom werkelijkheid. Lukt het me niet, dan wordt het opnieuw een seizoen bij de liefhebbers van MCB-BLB."

Wielrennen

Veel volk op wielerdebat

LOKEREN -

Het initiatief van het plaatselijke ACW om in Lokeren een debat over jeugdwielrennen te organiseren bleek een schot in de roos. Vele tientallen ouders van jonge renners maar ook heel wat renners zelf waren present om de getuigenissen van onder andere de renners Ludwig Willems en Tom Steels te horen, samen met de visie van bondscoach José De Cauwer en Ferdi Van den Haute.

Alle thema's uit de wielrennerij, van sociale wetgeving tot dopinggebruik, kwamen aan bod. Heel wat aandacht was er, vooral van de renners, ook voor het nieuwe VDAB-statuut waarbij jonge talentvolle renners vrijgesteld kunnen worden van werkloosheidscontrole. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten de betrokken renners wel eerst een dossier samenstellen met de prestaties van de voorbije jaren.

Rugby

Toppers in aantocht

DENDERMONDE -

Vorig weekend traden maar liefst negen DRC-internationals aan. De seniores speelden tegen Polen op de Heizel, de juniores in Litouwen en de vrouwen in Luxemburg.

Volgende zondag wacht de eerste van een reeks toppers in de strijd voor een plaats bij de laatste acht in de Belgische competitie. Een verplaatsing naar Coq Mosan wordt door zowat alle clubs als één van de moeilijkste opdrachten beschouwd. Bij DRC maakt men zich sterk dat ze de positieve lijn kunnen doortrekken. Ook de juniores hopen op een gunstig resultaat tegen het beresterke Roc-Buc op bezoek krijgen.

Nu in het nieuws