Eerste Wijnveldse derby zorgt voor voetbalfeest

SINAAI -

Voor het eerst in de lange geschiedenis van het Walivo kruisten vorige zondag twee ploegen van Wijnveld met elkaar de degens. De bijna honderd toeschouwers wisten zondagmorgen hoegenaamd niet voor wie ze uit de bol moesten gaan.

Dirk Van Bruysel

BR>

Walivo

"Een prestigetreffen op vriendschappelijke voet", omschreef Willy Smet de partij. Als afgevaardigde van Wijnveld 3 had hij na afloop de meeste redenen tot feestvieren, want het was 'zijn' team dat met de volle buit aan de haal ging.

Wijnveld 2 domineerde de volledige eerste periode en sjotte via Bjorn De Vuyst een riante 2-0 bonus op de plank. Een voorsprong die nog rianter oogde toen Wijnveld 3-libero Jan Ysewijn de bal met zijn hand beroerde en het 'bezoekende' Wijnveld 3 met tien verdermoest.

Die tien plooiden zich dubbel en maakten via Steven Seghers kort voor rust de aansluitingstreffer. Na de koffie opteerde Wijnveld 3 voor kick-and-rushvoetbal met Steven Seghers en Tom De Bruyn als aartsgevaarlijke heerschappen in de spits. Het was deze laatste die zijn ploeg de 2-3 overwinning bezorgde, al had ook doelman Kris Philips hierin een ruim aandeel.

"Dat was achteraf allemaal minder van tel. Akkoord, die van Wijnveld 3 liepen met een iets bredere lach rond dan de rest, maar na enkele pintjes was ook daar het verschil niet meer te merken."

Promotie

Toch wil Willy Smet erop wijzen dat Wijnveld 2 binnen de kortste keren de vorig seizoen verloren positie in tweede afdeling wil heroveren. "En daar willen wij op een sportieve manier een stokje voor steken", aldus de afgevaardigde van Wijnveld 3. "Als de mogelijkheid zich zou voordoen, willen ook wij naar de tweede reeks promoveren. Dat betekent niet dat wij daarvoor alles veil hebben en de kameraadschap overboord zullen gooien. Momenteel is ons motto: wie op het blad staat speelt. Dat kan al eens ten koste gaan van het resultaat."

"Oorspronkelijk is Wijnveld gegroeid uit FC De Rut uit Waasmunster. Na een ongemeen daar legde Antoine Van den Elsken in zijn 'tuin' op het Wijnveld een voetbalterrein aan. Door de jaren heen kwamen er steeds meer voetballers zich aanbieden, zodat we momenteel met zeven ploegen (3 mannen en 4 vrouwenploegen bij Sinaaigirls) spelen. Deze ruim honderddertig leden maken er wekelijks een sportieve en gezellige boel van. Want dat mag gezegd: het zijn allemaal kameraden onder elkaar. Dat is het beproefde en felgesmaakte recept van Wijnveld."

Nu in het nieuws