AVO Melsele B lijkt op weg naar eerste

Volleybal

D.V.B.

BR>

MELSELE -

Tweedeprovincialer AVO Melsele strandde vorig seizoen op de dichtste ereplaats, want aan Sigivok viel er inderdaad niet te tornen. Met Hilde De Bock trok AVO een doorwinterde volleybalster aan. De tweede Melsele-ploeg rekent dan ook op een dichte ereplaats en wil op korte termijn doorstoten tot eerste provinciale.

"Het wordt niet met zoveel woorden gezegd, maar toch is het duidelijk dat het bestuur de afstand tussen A- en B-team zo klein mogelijk wil maken. De stap van tweede provinciale naar ereklasse is te groot. Eén trede hogerop is voor iedereen beter", vindt Hilde De Bock.

Na een jarenlange carrière bij Sinda stapte zij enkele seizoenen geleden over naar AVO Melsele in eerste divisie. Toen ze dacht dat haar rol daar uitgespeeld was, zette ze een stapje terug naar Temse B.

"Een verkeerde keuze", vindt ze nu. "Moest ik het toen geweten hebben, dan was ik beter onmiddellijk naar AVO B afgezakt. In tegenstelling tot in Temse vind ik hier een jonge en ambitieuze groep waarbinnen er noch op, noch naast het terrein een generatiekloof bestaat. Dat is ongetwijfeld de verdienste van de hele AVO-entourage. Jong en oud, jeugd en ereklasse, het hangt hier verduiveld goed aan elkaar. Ook het bestuur getroost zich wekelijks de moeite om ook de B-ploeg aandacht te schenken. Op die manier is het prettig volleyballen."

Intussen omzeilde AVO zowat alle moeilijke klippen die tweede rijk is. De weg naar de titel lijkt nu al geplaveid. "Met Nidak, Evergem en Madavoc Hamme hebben we al drie zware tegenstanders achter de rug. Nidak was de eerste match van het seizoen en dus voor beide ploegen nog wat zoeken en tasten. Evergem ging vrij vlot, maar Hamme was een ander paar mouwen. Overmand door de zenuwen ging het er aanvankelijk nogal chaotisch aan toe. Dankzij een verzorgde service en degelijk blok trokken we uiteindelijk aan het langste eind. Meteen leverden we het bewijs dat dit Melsele ook in eerste provinciale niet zou misstaan."