Basics Melsele wil zich reorganiseren

Basketbal

B.V.W.

BR>

DENDERBELLE -

Een 92-76 nederlaag is voor de nieuwe coach Eddy Cornelis niet de beste binnenkomer bij Melsele. De kersverse sportieve baas heeft geen moeite om zijn zware opdracht, Basics uit de moeilijke periode halen, onder ogen te zien.

"De desastreuze start hebben we aan onszelf te wijten. De spelers waren verwittigd voor de snelle start van Denderleeuw", stelt Eddy Cornelis. "De ploeg was moeilijk te manoeuvreren in eigen zaal. Ze hanteerden perfect de fastbreaks en de backdoor. We waren de eerste minuten niet wakker. Na vier minuten stond al 22-3 op het scorebord. De match was dan gespeeld."

"We probeerden het nog in zone, maar werden gepakt met de

high-low

posities van Hoste-Blomme of Peter Vermeulen trakteerde ons op bommen. Het beterde pas bij het overschakelen naar een één-drie-éénafweer. We milderden het verschil tot twaalf punten. In die periode was Dave De Verney de meest creatieve speler. Hij scoorde een dertiger. Het zijn die opties die meerdere spelers moeten aandurven."

"We hebben niets overgenomen uit de vorige periode. We willen ons reorganiseren en inspelen op de vraag van het bestuur om de jeugd te koppelen aan de routine. In die context is de nederlaag in Denderleeuw niet dramatisch. Het komt er op aan om de frisheid opnieuw in de koppekes te krijgen."

"Het is nog een beetje aftasten aan beide kanten. De spelers die proberen hoever ze met de coach kunnen gaan en de coach die de spelers moeten leren kennen. Zondagnamiddag in de thuismatch tegen Soba Antwerpen moeten we de periode van de wederopstanding inzetten. Het moet tactisch vlotter lopen en het vertrouwen moet dan optimaal zijn. Daar ik heb vertrouwen in."

Nu in het nieuws