Pardaf B mist routine

Volleybal

D.V.B.

BR>

KRUIBEKE -

De onnatuurlijke steile opgang van het B-team van Pardaf Kruibeke is hen nog niet goed bekomen. In de huidige competitie wonnen de mannen van coach Frank Poppe tot nu toe slechts één setje.

Om moedeloos van te worden? "Zeker niet. We wisten dat we voor een aartsmoeilijk jaar zouden staan en beseffen ook dat we erdoor moeten", stelt Frank Poppe.

"Week na week wordt onze mentale weerbaarheid op de proef gesteld. Het is inderdaad niet aangenaam, maar ik ben ervan overtuigd dat driekwart van de jongeren in deze groep over voldoende kwaliteiten beschikt om het op dit niveau of hoger waar te maken. Als groep missen we nog wat routine, maar op relatief korte termijn, en mits keihard werken, denk ik dat er enkele van deze jongens beslist zullen doorgroeien naar het A-team."

"Oogt de toekomst mooi, momenteel kunnen we spijtig genoeg niet tevreden zijn. Tegen Zedelgem startten we vrij goed, harkten een 8-1 voorsprong bij elkaar, maar gaven nadien deze moeizaam opgebouwde bonus domweg uit handen. Ook in de tweede set konden we lang aanklampen, maar ook nu viel er zelfs geen kruimeltje van de tafel. Jammer, maar het is duidelijk dat ons tekort aan routine ons op zo'n momenten parten speelt."

"Intussen beginnen we ook stilaan onze plaats in deze reeks te kennen. Halle en Haasrode steken met kop en schouders boven de rest uit. Al de andere ploegen zijn sterk aan elkaar gewaagd. Behalve Kruibeke dan, want ons plaatsje is daar net onder. Maar er wordt aan gewerkt. De jonge leeftijd van deze groep spreekt in ons voordeel. Nu hollen we nog wat achterop, maar zowat iedereen heeft nog een ruime groeimarge. In de tweede ronde zullen we zeker en vast positievere resultaten laten optekenen."

Nu in het nieuws