"We herwonnen na de pauze onze defensieve paraatheid"

Halffitte Vincent Bayart zet Bell's op het goede spoor

Beno Van Winckel

BR>

SINT-NIKLAAS -

Bell's was niet gerust in de komst van medeleider Aartselaar. Er was onrust over de fysieke paraatheid. Zonder Bart Van Breedam en met een revaliderende Bert Staut en een halffitte Vincent Bayart achtte de leiding een ingreep noodzakelijk. Met Aaron Woliczko werd een tweede Eurospeler binnengehaald.

Basketbal

De 25-jarige van Ieper overgekomen forward Vincent Bayart was tot de laatste minuut onzeker. "De diagnose over een in Profondeville opgelopen kuitblessure luidde twee weken rust. De kinesist zorgde voor een half mirakel. Ik zou kunnen spelen. Ik voelde nog wel wat stijfheid. Eens ik goed in de match zat, telde alleen nog het belang van de ploeg", geeft Vincent Bayart aan. Hij zorgde voor de remonte na de 4-19 tussenspurt van de bezoekers.

"In de eerste helft speelden we te overhaast. De ommekeer kwam er toen we in de tweede helft opnieuw volop in onze agressieve defensieve aanpak begonnen te geloven. We dwongen Aartselaar tot balverlies en uit de steals scoorden we vlot. Het was een wedstrijd die we niet mochten verliezen. Na de pauze speelden we met vertrouwen. We moeten nu vooruitkijken. We zitten in de beste positie. Uit deze situatie moet de ploeg profijt halen."

Vincent Bayart stelde zijn prestatie in de schaduw van de ploeg. Zijn werkkracht en zegedrift sloegen nochtans over op de groep. Hij bracht ook snelheid in de ploeg. Hij zorgde bij de rust voor de aansluiting en lag in de tweede helft aan de basis van de beslissende kloof. Met negentien punten was hij de topscorer.

Test

"Het was de eerste serieuze test", oordeelt coach Kris De Pauw. "In de eerste helft werden de opdrachten niet goed uitgevoerd. De

press defense

was niet overtuigend. We moesten lopen tegen een traag spelend Aartselaar. Het kwam er niet uit. In de tweede helft werd er bijgestuurd. Op karakter kwamen we terug. Het was misschien geen hoogstaande match voor de toeschouwers, maar de belangen waren te groot."

"Na de rust bleek dat Woliczko een welgekomen versterking is. Ik sta achter de beslissing van het bestuur. Iedereen zag dat Bert Staut nog niet klaar was. Bart Van Breedam heeft een enkeloperatie in het vooruitzicht. Op de forwardpositie komen we dan in de problemen."

Nu in het nieuws