spee woav C8 S5

f Basketbal

B.V.W.

BR> Met vier spelers die revalideren na operaties zit

Waasland Sint-Niklaas

in de hoek waar de klappen vallen. Het heeft ook een nefaste invloed op de prestaties. Thuis tegen Maldegem werd het een derde opeenvolgende nederlaag. Een play-offplaats is ver weg. In de eerste helft, met een 38-40 tussenscore, gaf Waasland de indruk te kunnen winnen. In de tweede periode bakte de thuisploeg er aanvallend niets van (62-81). Punten: Ulichnowski 16, Van Boven 23, Polfliet 9, Van Rijckelen 5, Noens 5, Dresselaers 4.

Dendermonde

had de grootste moeite om bij het puntenloze Deinze met het kleinste verschil te winnen. Na een 28-27 ruststand trokken De Loose en Van Kerschaver BBCD met 57-58 over de streep. De ploeg blijft daarmee weg uit de onderste regionen. Punten: David Vercauteren 8, Chris Vercauteren 4, De Loose 17, Van Kerschaver 16, De Smet 3, Goedgezelschap 5, Haelvoet 3, Van Hecke 2.

Condors Sint-Niklaas

bleef ook na de verplaatsing bij Olympia B alleen ongeslagen op kop. Coach Louis De Bruyne combineert jeugd en ervaring met goede resultaten (61-76). Punten: Van der Linden 22, Mathijnsens 4, IJsewijn 22, De Cock 6, Vavourakis 7, Vercauteren 7, De Bruyne 8.

Sint - Niklase

, met een sterke Kristof Oelbrandt, die goed was voor een dertiger, liet zich bij Sgolba B niet verrassen. Het 32-40 voordeel halfweg werd in de tweede helft tot een vlotte 73-89 overwinning uitgediept. Punten: Kristof Oelbrandt 31, Gerry Oelbrandt 3, Geldof 21, Naudts 12, De Meester 14, De Prijcker 8.

Basicsbee Melsele

was niet opgewassen tegen Lovendegem. Bij de rust keken de Waaslanders tegen een 51-37 achterstand aan. Een zware nederlaag was onafwendbaar (100-65). Punten: Van Damme 35, Pieters 11, Neels 10, Schmitt 4, De Schepper 5.

Wasocub Waasmunster

was in de eerst helft niet bij de les tegen Deinze B (21-44). Na de rust kon de Heideploeg beter aanklampen, maar de 57-90 was onafwendbaar. Punten: Peersman 16, Esseldeurs 14, Rousseau 7, Gerlo 6, De Schrijver 7, Cousyns 4, Lauwers 2, De Ruysscher 1.

Eksaarde

maakte het Hoger Op in eigen huis meer dan moeilijk. Na een 43-45 ruststand moest Eksaarde een verlenging (79-79) toestaan. Daarin liep Hoger Op weg: 94-88. Een verdienstelijke wedstrijd van het jonge Eksaarde tegen één van de betere ploegen uit de reeks. Punten: Van Brussel 33, Goeman 17, De Vos 14, Willems 12, Boone 2, Tollenaere 2, Van Hoecke 2, Ongena 3.

Panters Baasrode

staat zaterdagavond in eigen Pantershal voor een belangrijke test. Panters moet van de komst van Lummen gebruikmaken om een tweede seizoenzege af te dwingen. De Limburgers staan op gelijke hoogte met Baasrode. Een thuisnederlaag zou de Baasroodse optie om twee clubs achter zich te houden hypothekeren. De Oost-Vlaamse neofiet krijgt nu na een zware start de haalbare opdrachten voorgeschoteld.

De

Wase derdeklassers

moeten de zesde speeldag met een positieve balans afronden. Ongeslagen leider Bell's Sint-Niklaas staat voor de moeilijkste opdracht. De provinciale derby in Ronse is een zware dobber. Coach Kris De Pauw zal de Eurojoker Woliczko goed kunnen gebruiken om zijn gevreesd verdedingsconcept rendabel te maken en Poppe af te remmen. Basics Melsele aast op een tweede thuiszege tegen Soba Antwerpen, om niet te vroeg in de onderste regionen te verzeilen. Idem dito voor Scheldejeugd Temse, dat thuis tegen Wilsele voor dezelfde opdracht staat.

f Volleybal

Bij

Nivoc Nieuwkerken

is Kenny Heyninck wellicht enkele weken buiten strijd. In Roeselare moest Nieuwkerken het bovendien ook doen zonder de geblesseerde Philip Willockx en de zieke Walter Geerts. Toen de nood het hoogst was, kwam Ivo De Mulder met uitstekend blokwerk het zaakje klaren (0-3).

"De mentale weerbaarheid oppoetsen is één van de voornaamste taken van trainer Van Steenbergen", weet

Oudegem

-voorzitster Gerdi De Kimpe. Naar wat Oudegem tegen Aalter - en eerder ook tegen Blaasveld en Bellegem - liet aanschouwen, heeft de man nog heel wat poetslappen nodig. "Ondanks onze zwakke start ben ik ervan overtuigd dat dit voor Oudegem geen verloren jaar wordt. Momenteel speelt de ploeg te wisselvallig, maar zelfs nu nog ben ik ervan overtuigd dat wij een topvijfplaats mogen ambiëren."

In eerste provinciale kreeg het ongeslagen

Sigivok Sint-Gillis-Waas

het eveneens ongeslagen Borsbeke/Herzele op bezoek. Zonder Olivier De Saeger (klierkoorts) en Kurt Wellens had Sigivok-coach Yves Paulus niet echt veel wisselmogelijkheden. Een euvel dat vooral in de eerste twee sets zwaar woog. Na een

condensatiestop

bracht Sigivok de cijfers opnieuw in evenwicht. Ook in de tiebreak leek de thuisploeg lange tijd gewonnen spel te hebben, maar in de slotfase ging de riante vierpuntenkloof nog verloren (8-15, 13-15, 15-7, 15-7, 13-15).

Kop en staart lagen mijlenver uit elkaar in de wedstrijd tussen Assenede en

Haasdonk

. Op geen enkele moment vormden de Meetjeslanders een bedreiging voor een opnieuw erg secuur Haasdonk (7-15, 2-15, 3-15).

Nadat GSM Eeklo vorige week stuntte tegen VV Temse moest het zaterdagavond zijn meerdere erkennen in een onregelmatig

Wachtebeke

. De eerste drie sets waren telkens een dubbeltje op zijn kant. In nummer vier blokte Wachtebeke zich naar de matchwinst (11-15, 13-15, 15-13, 4-15).

In tweede provinciale won

Beveren

tegen een ontstellend zwak Lochristi, dat er in de eerste set niet in slaagde ook maar één enkel puntje te maken. Dit zonder dat Beveren echt uitzonderlijk sterk of mooi stond te volleyballen. Ook de volgende sets bleef Lochristi ondermaats en moest Beveren zich zeker niet forceren om een vlotte 3-0 zege binnen te rijven (15-0, 15-7, 15-9).

Nog in tweede provinciale is

Stekene

het maximum kwijt. Op bezoek bij Maldegem B kon het alleen in de tweede set even een vuist maken. Setwinst zat er niet in, waardoor Maldegem nog altijd zonder setverlies de rangschikking blijft aanvoeren (15-4, 15-12, 15-1).

In de hoogste provinciale vrouwenreeks blijft

Grembergen

de dans leiden na een vlotte 3-0 overwinning tegen Ertvelde. Vice-leider

Sigivok Sint-Gillis-Waas

liet een uitermate zwak VDK Gent C amper negen puntjes maken. De 15-2, 15-2, 15-5 setstanden bewijzen dat VDK niet zomaar als hekkensluiter genoteerd staat.

Na het zwaar verlies tegen Ertvelde bleek

Belvoc Belsele

geen partij voor een routinerijk

Oudegem

. Borms en co speelden een kat-en-muisspelletje met de Belvoc-vrouwen, die alleen in de tweede set de schade konden beperken (1-15, 11-15, 3-15).

In derde provinciale had de nederlaag tegen Stekene niet al te veel sporen nagelaten bij

Nidak

. Assenede had geen verhaal tegen het opslaggeweld van vooral Ann Van Wolvelaer. Halfweg de eerste set viel middenspeelster Leen Geldof uit met een verzwikte enkel. In haar plaats kwam de 14-jarige Elise Bulteel, die zonder complexen speelde. Marijke Thijs serveerde de eerste set uit. Idem in set twee, waarin Assenede even weerwerk bood via Martens, maar tegen het opslaggeweld van Van Wolvelaer niks kon beginnen. In de derde set nam Ilse Naudts de taak van Van Wolvelaer over (15-6, 15-9, 15-9).

Nu in het nieuws