"Factor geluk speelt mee"

Tafeltennis

C.V.

BR>

TEMSE -

Na de eerder verrassende uitnederlaag bij Denderleeuw heeft Temse zijn kadans teruggevonden. De 12-4 winst tegen Hamme E spreekt boekdelen.

Voorzitter Werner Maerevoet verwacht veel van de verjongde basisploeg. "Temse A heeft de competitie aangevat met de bedoeling met de besten mee te draaien. Dat schijnt ons aardig te lukken. De nederlaag vorige week tegen Denderleeuw kan moeilijk als een misser worden beschouwd. Ook Sint-Pauwels, dat zeer sterk bezig is, heeft ondertussen kunnen ervaren dat met Denderleeuw niet te sollen valt."

"Toch ben ik de mening toegedaan dat we alle tegenstanders in tweede A aankunnen. Of dat volstaat om kampioen te worden, zal de toekomst uitwijzen. Meerdere ploegen schijnen me sterk aan elkaar gewaagd, zodat bij de rechtstreekse confrontaties de factor geluk wel eens belangrijk kan worden. Dat kan al op de volgende speeldag blijken, want dan komt het Sint-Pauwels van Ronny De Boom op bezoek."

"Ik hoop dat het ons even meezit na zovele jaren op de sukkel te zijn geweest. Een viertal jaar geleden was TTC Temse op sterven na dood. Opnieuw kunnen doordringen tot de provinciale top zou een mooie beloning zijn voor de in de jongste periode geleverde inspanningen. Hiervoor rekenen we uiteraard op spelers als Gino Reyniers, Bart De Pauw, David Elet, Andy De Staelen en de onverslijtbare Dirk Van Landeghem, die de basis vormen van het nieuwe Temse."

Temse is met Sint-Niklase, Kieldrecht en Melsele één van de oudste Wase clubs. Het was in de jaren '50 en '60, onder leiding van Jean Maerevoet, vader van de huidige voorzitter, toonaangevend. Daarna zakte de club weg om pas een viertal jaar geleden de wederopstanding te beginnen. Het is evident dat de terugkeer van Werner en Marcel Maerevoet naar hun oude liefde in dat kader zeer belangrijk was. Maar vooral het feit dat het huidige Temse opnieuw over gemotiveerde jeugd beschikt, is doorslaggevend.

Nu in het nieuws