WZK domineert in Temse

Zwemmen

W.M.

BR>

TEMSE -

Wase Zwemkring kaapte vorig weekend de meeste eerste plaatsen weg in het Temsese Scheldebad. In de beker Houtshop Van Der Gucht op zaterdag en de beker Marc Cordeel op zondag gaf de Sint-Niklase club de concurrentie het nakijken. Vroeger was een wisselbeker de inzet van het wedstrijdweekend, dit jaar ging het om twee afzonderlijke evenementen.

Naast WZK lieten ook de andere Wase clubs zich zaterdag niet onbetuigd. De Groot-Beverse Zwemclub (GBZ) zwom een pak eerste en ereplaatsen bij elkaar. Vooral bij de jongsten maakten de Beverse zwemmers het mooie weer met drie zeges bij de eendjes: Kimberly Buys op de 100m schoolslag en 50m vlinder, Bavo De Prekel op de 100m rug. Bij de benjamins was er nog twee keer goud voor Nathalie Van Damme (100m vrij en rug). Bij miniemen en juniores bleef de buit beperkt tot telkens één overwinnning: respectievelijk Veronique Vercauteren en Koen De Meulenaere.

Dubbele winst was er ook voor de organiserende club Temse Scheldezwemmers: Yves Bogaerts won de 100m rug en de 100m vrije slag bij de eendjes. De Lokerse Zwemvereniging zag één zwemmer op het hoogste schavotje terechtkomen: Tom De Wilde won in 1'13"70 de 100m rugslag bij de miniemen.

WZK deed tijdens de beker Van Der Gucht net iets minder goed dan GBZ, maar maakte dat goed op zondag. In tegenstelling tot Beveren gooide Wase vooral hoge ogen in de hogere leeftijdsreeksen. Jan-Andries Arts dook als enige knap onder de minuut op de 100m vrije slag bij de miniemen (59"86). Kaatje De Kimpe haalde het in 1'05"14 op de 100m vrije slag kadetten en deed haar succes nog eens over op de 100m rug, met een gevoelige verbetering van haar eigen chrono (1'11"81). Mieke Smet klopte clubgenotes Wendy Van De Voorde en Els Hoste op de 100m schoolslag bij de vrouwen juniores en won ook de 100m vlinder. Stijn Verschraege zegevierde op de 100m vrije slag mannen juniores in 55"81.

Nu in het nieuws