Wase jeugd doet het prima

KKVVA-jeugdvoetbal

K.L.

BR>

HOBOKEN -

Vos Reinaert is bij de seniores al sinds 1963 een graaggeziene en welgekomen gast bij KKVVA. Sinds 1979, exact twintig jaar dus, is ook de Wase jeugd in de Antwerpse contreien gekend. De voetbalploeg is een onderafdeling van de VZW Vos Reinaert. Onder dezelfde naam worden ook nog andere sporttakken beoefend. Zo komen ook zaalvoetbal, korfbal, volleybal (dames en heren), tennis en petanque aan bod. Om dan nog niet te spreken over een reeks andere randactiviteiten die geregeld plaatsvinden. Dat levert uiteraard een ferme brok nieuwsjes op wat enkele mensen inspireerde tot de wekelijkse uitgave van een krantje dat op 400 exemplaren wordt gedrukt. Dat is geen sinecure.

Wie met zijn ploeg in het weekend richting Sinaai trekt, ervaart dat veelal als een soort uitstap. Voor de meeste ploegen betekent het ook meestal de verste verplaatsing. Voor Vos Reinaert is elke twee weken van dat.

"Het wordt een gewoonte", antwoordt jeugdverantwoordelijke Gilbert Verhelst. "Wij staan daar al lang niet meer bij stil. Alleen toen er onlangs die verkeersproblemen waren op de E17 werd je nog eens met dat gegeven geconfronteerd. Maar door de bereidwillige medewerking van ouders en sympathisanten loopt het allemaal op wieltjes. Sportief verloopt het ook naar wens. De meeste van onze ploegen doen het uitstekend. Onze miniemen en cadetten staan zelfs helemaal bovenaan de rangschikking. Ik denk dat het om een heel goede lichting gaat. Maar succes is bij ons niet het belangrijkste. Bij ons staat de goede sfeer voorop."

Nu in het nieuws