"Van Puymbroek zal oogsten wat Gzil zaaide"

Beveren

R.G.

BR>

BEVEREN -

Stani Gzil die als trainer bij SK Beveren de baan ruimt voor zijn assistent Bert Van Puymbroek, voor het gros van de spelers is het geen verrassing. Dinsdagnamiddag werd in die richting al een balonnetje opgelaten en toen 24 uur later de bevestiging van dat eerder geuite vermoeden volgde, werd het door de betrokkenen afgeschilderd als een logische gang van zaken. "Bert is iemand die het huis kent - wat in deze situatie een voordeel is - en bovendien heeft hij als hoofdtrainer enige ervaring", zegt

Jimmy Smet

. "Toen Paul Theunis enkele jaren geleden werd bedankt voor bewezen diensten, nam Bert ook tijdelijk de teugels in handen."

"Ik denk dat het opnieuw die richting uitgaat. Bert is wellicht een overgangsfiguur - waarmee ik geen afbreuk wil doen aan zijn kwaliteiten - in afwachting van een misschien meer gerenommeerde trainer. Vraag is natuurlijk welke de financiële mogelijkheden daarvoor zijn en, in het verlengde daarvan, wat het wensenlijstje van die nieuwe man wordt qua versterkingen. Ik hoop dat Bert, ter gelegenheid van de uitwedstrijd komend weekend op Moeskroen, de trein meteen op het juiste spoor krijgt."

Bart Van den Eede

spreekt zowat in dezelfde toonaard als Smet maar denkt anderzijds niet dat iemand als Van Puymbroek voor een schokeffect kan zorgen. "Er is meer nodig dan alleen een psychologische herbronning. Er moeten nieuwe impulsen komen in de groep en dat kan volgens mij slechts als er versterking wordt aangetrokken. Over Bert hoor je van mij anders niets dan lof. Ik hoop dat hij de klemtoon legt op offensief voetbal, iets wat er als gevolg van de vele blessures nog niet volledig is uitgekomen. Daarom vind ik het ook niet fair dat Beveren in bepaalde media met de grond wordt gelijkgemaakt. Dat verdienen wij niet."

"Nu resultaten behalen"

Bert Dhondt

maakte vorige week tegen Charleroi, na een maandenlange afwezigheid wegens blessures, opnieuw zijn opwachting in de Beverense hoofdmacht. Hij is ervan overtuigd dat Van Puymbroek straks zal oogsten wat Gzil eerder heeft gezaaid. "Wie ook de sportieve leiding krijgt, die man kan niet anders dan resultaten behalen. Met Jimmy Smet, Gideon Imagbudu en ikzelf komen alweer enkele spelers aansluiten die door één of ander letsel langere tijd out waren. In principe moeten wij de kern toch een meerwaarde kunnen bezorgen. Uiteraard kan Van Puymbroek niet alléén voor een ommekeer zorgen. Wij moeten ook de hand in eigen boezem steken en de fouten die wij in het verleden hebben gemaakt, proberen te vermijden. Want dat we het behoud afdwingen in eerste klasse, dat staat voor iedereen als een paal boven water."

Dat laatste hoopt ook

Patrick Van Wesemael

, voorzitter van de geel-blauwe supportersfederatie. "Dat Gzil opstapt komt voor de Beverense aanhang al evenmin uit de lucht gevallen. Hij heeft hier nooit het voetbal gebracht dat wij verwachtten. En zo'n kwalitatief slechte groep had hij toch niet ter beschikking. Het bestuur kan in deze zaak niets verweten worden. Zij hebben altijd in stilte naarstig doorgewerkt, dat zullen ze ook wel doen voor de aanstelling van een nieuwe trainer."

Nu in het nieuws